İnsanlık için umut yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık için umut yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 00:00

Türkiye’nin ilk kök hücre enstitüsü, Cevizlidere’deki binasında düzenlenen törenle açıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Türkiye’nin ilk kök hücre enstitüsünün ilk mekanında insanlık için umut olan büyük yolculuğa çıkıldığını vurguladı. Enstitü tam olarak 29 Kasım’da faaliyete girecek.

Büyük yolculuk

Ziya-Zübeyde Demirci çifti tarafından Cevizlidere’de belediye hastanesi olarak kullanılmak amacıyla yaptırılan binanın Çankaya Belediyesi tarafından enstitüye tahsis edilmesinin ardından, bugün düzenlenen törenle Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ arasında protokol imzalandı.
(AÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Cevizlidere’deki binada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk kök hücre enstitüsünün ilk mekanında insanlık için umut olan büyük yolculuğa çıkıldığını vurguladı.

Genetik şifrenin sırrı

Enstitüde çalışacak kişilerin Türkiye’nin en yetkin bilim adamları olduğunu ifade eden Taluğ, bir çoğu dünyada tanınan çeşitli disiplinlerden gelmiş bilim insanları ile uluslararası alanda kök hücre konusunda çalışan bilim insanlarının Cevizlidere’de birlikte çalışacaklarını söyledi.
Kök Hücre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Günhan Gürman da 20. yüzyılın genetik şifrenin açıklandığı bir asır olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!