İnşaat sektörü ODTÜ’lü 68 kuşağı

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörü ODTÜ’lü 68 kuşağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 00:00

ODTÜ’nün aylık haber dergisi ODTÜLÜ’de, çoğu 1968 yılında öğrenci olan ODTÜ mezunu Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, Nurol İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Bülent Erdoğan, SET Group Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, TAV Yönetim Kurulu Üyesi Tepe İnşaat Genel Müdürü Süleyman Son, Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, Gama Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ersü, inşaat sektörü ile üniversitelerini değerlendirdi.

Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1972’de mezun oldu. Şirket olarak ODTÜ mezunlarına öncelik verdiklerini belirten Aksel, “Bunun yazılı bir kuralı yok. ODTÜ mezunlarını çok hızlı uyum sağlayabildikleri için tercih ediyoruz” dedi.

Çok sık şirket değiştirmeyin

Bülent Erdoğan ise 1968’de ODTÜ’de eğitimine başladı. 1996’da Nurol İnşaat’ta Genel Müdürlük görevini üstlenen Erdoğan, yaklaşık 12 yıl sonra da Yönetim Kurulu üyesi oldu. Erdoğan, ODTÜ’de okurken kariyer planlaması yapmadığını, hedefinin bir an önce iş hayatına girerek mesleğini icra etmek olduğunu anlatan Erdoğan, özellikle inşaat sektöründeki gençlere, mümkün olduğunca uluslararası vizyona sahip kurumsal şirketlerde çalışmalarını, kariyerlerinde sürekliliğe önem vermelerini ve çok sık şirket değiştirmemelerini tavsiye etti. Adnan İğnebekçili, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1971’de mezun oldu. Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1971 yılında mezun olan Süleyman Son ise ODTÜ’lülerin eğitim itibariyle araştırmayı ön planda tutan, “Bilmiyorum ama araştırırım” diyen insanlar yetiştirdiğini belirtti. Erhan Öner de Makina Mühendisliği Bölümü’nden 1968’de mezun oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!