İngiltere’yi yanınızda bilin

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’yi yanınızda bilin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Her yıl farklı bir kurum veya kuruluşun tanıtımına yönelik halkla ilişkiler projeleri hazırlayan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bu yılki adresi İngiltere Büyükelçiliği oldu.

İngiltere Büyükelçiliği ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nı tanıtım amacıyla birbirinden renkli projelere imza atan öğrencilerinden dereceye girenler ödüllerini Büyükelçi Nick Baird’in elinden aldılar. Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen resepsiyonda Baird, "Kariyeriniz boyunca ne zaman ihtiyaç duyarsanız İngiltere yanınızda olacaktır" diye konuştu. Türk halkında zaman zaman İngiltere’yle ilgili olumsuz algılar olabildiğine dikkat çeken Baird, şöyle konuştu:

"Projelerinizle ortaya koyduğunuz yaratıcılık ve hayal gücü çok etkileyici. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın stratejik hedeflerini halka anlatmak gibi zorlu bir görev üstlendiniz. Ülkemizin öncelikli konularından olan küresel ısınma, uluslararası güvenlik, insan hakları gibi konuları, okulda öğrendiğiniz halkla ilişkiler metodlarını kullanarak halka iletmeye, iki ülke arasındaki bağı güçlendirmeye çalıştınız. Hepinizi tebrik ederim."

Birincilik ödülünü "Pusula" adlı proje grubu (Özlem İnci, Ömer Faruk Yıldız, Burçin Çakir, Neslihan Topçu, Fidan Şimşek) alırken ikincilik ve üçüncülük ödüllerini sırasıyla HFK ve Turkuvaz adlı gruplar aldı. Ayrıca "En İyi Slogan", "En iyi Konsept" ve "En Yaratıcı Kampanya" alanlarında mansiyonlar verildi. Dereceye giren ögrencilere plaket, başarı sertifikası ve hediyeleri Büyükelçi Baird tarafından verildi. Büyük heyecan içinde olduğu gözlenen öğrenciler ödül töreninin ardından İngiltere bayrağı renklerini taşıyan pastayı kesti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!