İncek'in altyapı çilesi

Güncelleme Tarihi:

İncekin altyapı çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 16:26

Ankara’da lüks konutlarıyla bilinen Gölbaşı-İncek’in ilk yerleşim bölgesi olan köy içi, altyapı sorunlarıyla boğuşuyor. İncek Mahallesi muhtarı Hüseyin Koca, “Foseptik çukuru bulunan birçok alan var. Zaman zaman koku ve sinekten durulmuyor, sağlık açısından da büyük tehdit oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Gölbaşı-İncek Mahallesi muhtarı Hüseyin Koca, mahalle olarak en büyük sorunlarının altyapı eksikliği olduğunu belirtti. Foseptik çukurlarının sağlığı tehdit ettiğini kaydeden muhtar Koca, altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. Koca, mahalledeki sorun ve talepleri şöyle sıraladı:

İncekin altyapı çilesi

BAZI KANALİZASYONLAR DIŞARIDA

“İncek Mahallesi, kentsel dönüşümle birlikte gelişen çevre ilçe ve semtlerden göç alan bir mahalle. Yaklaşık 6 bin nüfusumuz var. Mahallemizin en büyük sıkıntılarından biri altyapı eksikliği. Özellikle, İncek köy yerleşik alanı içerisinde ciddi anlamda bir altyapı sıkıntısı yaşanıyor. Çorum Caddesi, Tuna Sokak gibi. Bazı evlerin kanalizasyonları dışarıda. Zamanla taşma yapabiliyor. Foseptik çukuru bulunan birçok alan var. Zaman zaman koku ve sinekten durulmuyor, sağlık açısından da büyük tehdit oluşturuyor. Altyapı sıkıntısı giderilmediği için üstyapı da gelişemiyor. Bunun haricinde, fazla yağışın görüldüğü zamanlar da bazı iş yerlerini su basıyor. Acilen tüm bu sorunlara kalıcı bir çözüm gerek.”

Haberin Devamı

İncekin altyapı çilesi

FOTOĞRAFLAR: Elif ILIKAN

DİREKLER YOLUN ORTASINDA KALDI

İncekin altyapı çilesi

“Bir an evvel, altyapı çalışmalarının tamamlanıp sonra da üstyapı çalışmalarına başlanması gerekiyor. Altyapı çalışmaları gerçekleşmediği için asfalt talebimiz de beklemede. Özellikle Demir Sokak, sağlık ocağının da bulunduğu işlek bir sokak ve yol bütünlüğü bozulmuş durumda. Buraya asfalt çalışması yapılması gerekiyor fakat öncesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmış olması gerek. Ayrıca Reyhan Caddesi’nde bulunan yolun da genişletilmesi gerekiyor. Elektrik direkleri de yolun ortasında kaldı, arabalar geçerken zorlanıyor.”

Haberin Devamı

İncekin altyapı çilesi

SOĞUĞA KARŞI MODERN DURAK TALEBİ

“İncek, kent merkezine uzak bir mahalle. EGO otobüsleri saat başı geliyor olsa da özellikle akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Bu anlamda sefer sayısı arttırılabilir. Ayrıca Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan bir durağımız var. Bu durağı özellikle öğrenciler çok sık kullanmakta. İncek, soğuğuyla da biliniyor. Diğer ilçelerle arasında en az 2-3 derece fark ediyor. Durağın üstü kapatılırsa vatandaşlar da ayazdan, yağmur ve kardan korunmuş olur. Hatta yeni modern duraklardan bizim mahallemize de yapılsa çok mutlu oluruz.”

İncekin altyapı çilesi

Haberin Devamı

ÇEVRE İLÇELERDEN KÖPEK BIRAKILIYOR

“Mahallemizde boş arazi fazla olduğu için köpekler sürü halinde gezebiliyor. Saldırıya uğrayan mahalle sakinlerimiz de oldu. Başıboş köpek popülasyonunda inanılmaz bir artış var. Gölbaşı Belediyesi’nin çok güzel bir barınağı var ama bu mahalledeki köpek sayısını kapasitesi kaldırabilir mi bilmiyorum. İnsanlar, sabah erken saatlerde evden çıkarken ve akşamları mesai dönüşü tedirgin oluyor. Mahallemize, çevre ilçelerden köpekleri toplayıp bırakan çok oluyor. Geçtiğimiz günlerde plakasını tespit edemediğimiz bir araç köpekleri mahallemize bırakıp hızla ilerledi. Vatandaşlardan da bu konuda biraz duyarlı olmalarını bekliyorum. Dışarıdan mahalleye bir köpek girdiğinde diğer köpekler aralarına almıyor ve saldırıyorlar.”

Haberin Devamı

İNCEK’İN SOSYAL ALANLARA İHTİYACI VAR

Mahallelerinde nüfusun giderek arttığını vurgulayan muhtar Koca, “Her kesimden ve her yaş grubundan insanların bir arada yaşadığı bir yer. Bu anlamda insanlar sosyalleşecekleri alanlara ihtiyaç duyuyor. Mahallemizin en önemli eksikliklerinden biri de büyük bir parkımızın olmayışı. Bu anlamda uygun alanlarımızın olduğunu da düşünüyorum. Belediyeden talebim mahallemize en kısa zamanda bir park yapılması. Buna yönelik taleplerimizi de iletmiştik fakat araya pandemi süreci girdi. Ayrıca, insanlar çeşitli kurslara ve aktivitelere katılmak istiyor. Bu anlamda muhtarlığa gelip taleplerini ileten vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Özellikle kadınlardan yoğun rağbet var. İncek Mahallesi’ne aile yaşam merkezi ve kadınların, çocukların yararlanabileceği bir kurs merkezi açılabilir. Mahallemiz, sosyo-kültürel anlamda da geliştirilebilir” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İncekin altyapı çilesi

İncekin altyapı çilesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!