İmam yetiştireceğine tinerci mekanı oldu

Güncelleme Tarihi:

İmam yetiştireceğine tinerci mekanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

Çubuk Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıl önce yapılan ve bürokratik engeller yüzünden bir türlü aktif hale getirilemeyen okul binası balicilerin ve tinercilerin mekanı haline geldi.

ÇUBUK’ta okul ihtiyacının had safhaya ulaşmasına rağmen, yıllardır atıl durumda bekleyen okul binası, balicilerin ve tinercilerin mekanı haline geldi.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki okulun Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bünyesinde olduğunu söyleyen Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, "Çubuk’ta okul sıkıntımız var. Bürokratik engeller aşılır da bu okul ilçemize kazandırılırda çok iyi olur" dedi.

ÇUBUK’UN OKULA İHTİYACI VAR Binanın bürokratik engeller yüzünden yıllardır atıl durumda olduğuna değinen Yılmaz şöyle konuştu:

"Bina 1997 yılında İmam Hatip Okulu Yaptırma Ve Yaşatma Derneği tarafından yapılmış. Sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş. Onlar da 1999 yılında Mesleki Teknik Eğitim’e devretmişler ama tüm devrini vermeyince onlar da inşaatı tamamlamamışlar. 2004’ten sonra tekrar Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne geçmiş. Bir türlü tamamlanamamış. Bir diğer sorun ise bu binanın deprem revizesinin yapılmamış olması. Binanın temeli depremden önce atıldığından eksiklikleri olabilir. Bu sorunlar aşıldığı takdirde Çubuk bir okul kazanmış olur."

TİNERCİ YUVASI OLDU Çürümeye terkedilen binaya yetkililerin bir an önce el koymasını isteyen Çubuk Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, "Çubuk’ta derslik başına 50-60 öğreci düşerken koca binanın yıllardır çürümeye terkedilmesi çok yazık" dedi. Okulun yapılması halinde Çubuk’taki diğer okulların da mevcut yönünden rahatlayacağını söyleyen Yaman sözlerine şöyle devam etti:

Bu okul tamamlandığı takdirde diğer okullarda mevcut yönünden rahatlayacaktır. İmam Hatip Lisesi olarak düşülmüş ancak ilçemizde İmam Hatip Lisesi var zaten. Okul lise ya da ilköğretim olarak tamamlanırsa ilçe için büyük kazanç olur. İmam Hatip Lisesi yapacaklardı ama yıllardır çözemedikleri sorunlar yüzünden tinerci yuvası haline geldi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!