İlk kıvılcımının çakıldığı yerdir

Güncelleme Tarihi:

İlk kıvılcımının çakıldığı yerdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2022 23:56

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü kapsamında kentte düzenlenen etkinlikler akşam da devam etti.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki etkinliğinde Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası kahramanlık türkülerini seslendirdi, büyük zaferin canlandırıldığı bir tiyatro gösterisi sahnelendi. Vatandaşlara hoşaf ve ekmek dağıtıldı. Çanakkale Zaferi’nin kurtuluş mücadelesindeki önemine vurgu yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çanakkale Savaşı, zamanın koşullarında kâğıt üzerinde kazanılması imkânsız görünen bir savaştır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının çakıldığı yerdir” dedi.

İlk kıvılcımının çakıldığı yerdir


BİR MİLLETİN AYAĞA KALKIŞI

Sincan Belediyesi’nin Sinan Şamil Sam Spor Salonu’ndaki etkinliğinde Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleşti, ardından da film gösterimi ve kum sanatıyla Çanakkale Zaferi anlatıldı. Şarkıcı Azerin ise kahramanlık türküleri söyledi. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Çanakkale bir varoluş. Bitti, tükendi, mahvoldu denen bir milletin ayağa kalkışı. Çanakkale bir haykırış, biz bitti demeden bitmez diyenlerin, Çanakkale geçilmez diyen kahramanların haykırışıdır” ifadelerini kullandı.

İlk kıvılcımının çakıldığı yerdir


BÜYÜK ZAFER’İ SAHNELEDİLER

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde bir anma programı düzenledi. Programda öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatro gösterisi sundu.

İlk kıvılcımının çakıldığı yerdir


YABANCI ÖĞRENCİLERDEN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Haberin Devamı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ankara Ofisi’nde, Türkiye’deki uluslararası öğrenciler, Büyük Zafer’i şiir ve türkülerle kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!