İkinci döneme tarife karmaşası

Güncelleme Tarihi:

İkinci döneme tarife karmaşası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 16:00

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın servis ücretlerine zam talebi, ANKESOB tarafından onaylandı. ATO’nun ayrı servis tarifesi ise UKOME’nin gündemine alınmadı. Yaşanan mevcut durum, yarın çalacak ders zili öncesi kafa karışıklığına neden oldu.

Haberin Devamı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, başkentte servis ücretlerine bu aydan itibaren yüzde 15 zam geldiğini duyurdu. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) talep ettiği yüzde 20 ila 35 arasındaki zamlı servis tarifesi ise Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) gündemine alınmadı. Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı da UKOME Genel Kurulunun ivedi olarak toplanarak, fiyat tarifesini belirlemesi yönünde çağrıda bulundu. Bugün son bulacak yarıyıl tatili sonrası yaşanan bu durum da çifte tarife karmaşasını beraberinde getirdi.

İkinci döneme tarife karmaşası

Haberin Devamı

TARİFE BU AY UYGULANACAK

Okul servis ücretlerindeki yeni tarifenin bu aydan itibaren geçerli olacağını dile getiren Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, ”Ankara Valiliği izni ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin onayı ile bu aydan itibaren Ankara’da okul servis araçlarına yüzde 15 oranında zam geldi. Her ne kadar maliyetlerimiz gereği yüzde 25 oranında zam talebimiz olsa da Ankara’mızdaki öğrenci velilerini de mağdur etmemek için yüzde 15 oranında zam yaptık” dedi. Zam sonrası 0-3 kilometre olan en kısa mesafe yıllık 11 bin 960 lira, 3-6 kilometre arası 13 bin 180 lira, 6-10 kilometre arası 15 bin 230 lira, 10-15 kilometre arası ise 17 bin 720 lira oldu. 15 kilometreyi aşan her kilometre için ise 230 lira ek ödeme yapılacak.

UKOME’YE TOPLANTI ÇAĞRISI

İkinci döneme tarife karmaşası

UKOME tarafından tek bir tarife belirlenmesi” yönünde talepte bulunan ANTAD Başkanı Cemal Baltacı ise “Ankara Ticaret Odası’nca öğrenci ulaşım hizmetlerinde yapılması istenen fiyat artışı ve tarife düzenleme talepleri, 2 Şubat 2024 tarihinde yapılan UKOME gündemine alınmadı. Bu süreçte Ankara Umum Servis Araçları Odası’nın bağlı olduğu ANKESOB tarafından, 31 Ocak 2024 tarihinde onaylanmış fiyat tarifesi yayınlandı. Mevcut durumda Ankara genelinde UKOME tarafından onaylanmış bir tarife olmakla beraber, sadece bireysel esnafların sahibi olduğu servis araçlarında geçerli olacak ANKESOB tarafından yayınlanmış bir tarife daha olacak. Velilerin hangi servis aracında hangi tarifeye göre hizmet alacağının net olarak belirlenmesi amacıyla, UKOME Genel Kurulunun, ivedi olarak toplanarak öğrenci ulaşım tarifesini belirlemesi gerekiyor. Tarife belirleme yetkisi UKOME Genel Kurulunun yetkisinde bulunmasına rağmen, piyasa şartları dikkatte alınmadan ve yetkisi olmamasına rağmen ANKESOB tarafından yayınlanan tarifeye itibar edilmemeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!