İkibin öğrenciyle yarıştı ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

İkibin öğrenciyle yarıştı ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Derya Durlu, 62 ülkeden 2 binin üzerindeki hukuk öğrencisinin Viyana’da katıldığı alanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen “17. Willem C. Vis Uluslararası Ticari Tahkim Kurgusal Duruşma Yarışması”ndan ödülle döndü.

Haberin Devamı

BİLKENT Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Berat Gürzumar, Bilkent Üniversitesi Hukuk  Fakültesi’nden 5 öğrencinin Viyana’da 26 Mart-1 Nisan 2010 tarihleri arasında  düzenlenen yarışmada yüksek bir performans sergilediğini ifade etti.
Takım üyelerinden Derya Durlu’nun en iyi konuşmacı olarak mansiyon ödülü  almasıyla Türkiye’den bu ödüle layık görülen ilk ve tek üniversite olma  başarısını gösterdiğini belirten Gürzumar, bölümlerinin bu dereceyle yarışmadan  üçüncü defa ödülle döndüğünü söyledi.
Gürzumar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.  Dr. Bilgin Tiryakioğlu tarafından çalıştırılan hukuk fakültesi öğrencileri Nil  Acar, Aysu Aliefendioğlu, Elif Berktaş, Derya Durlu ve Müge Yılmaz’dan oluşan beş  kişilik takımın, altı ay boyunca kurgusal bir ticari uyuşmazlığa ilişkin davacı  ve davalı dosyalarının hazırlanması ve sözlü savunmaların yapılmasına için yoğun  bir hazırlık çalışması yaptığını anlattı.
Viyana’daki yarışmaya, 62 ülkenin 252 hukuk fakültesinden 2 binin  üzerinde hukuk öğrencisinin katıldığını dile getiren Gürzumar, bunlar arasından  523 öğrencinin en iyi konuşmacıya verilen “Martin Domke” ödülü için  değerlendirmeye alındığını bildirdi. Gürzumar, yarışmaya ilişkin şöyle konuştu:
Mansiyona layık görüldü
“Harvard Üniversitesi, King’s College London ve Hamburg Üniversitesi  öğrencilerinin de aralarında bulunduğu seçkin grubun arasından Derya Durlu,  alanında uzman avukatlar, tanınmış akademisyenler ve deneyimli hakemlerden oluşan  tahkim heyeti önünde yaptığı savunmalardaki yaratıcılığı, muhakeme ve hitabetteki  yeteneği ile en başarılı yüzde onluk dilimdeki yarışmacılara verilen mansiyon  ödülüne layık görüldü. Bilkent Üniversitesi takımı da sözlü savunmalardaki üstün performansından  dolayı hakemler tarafından övgüyle karşılandı ve Bilkent, bu seneki yarışmaya  Türkiye’den katılan altı üniversite arasında, geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi  ödülle dönen tek Türk üniversitesi oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!