İki mahalle ‘TEK’ sorun

Güncelleme Tarihi:

İki mahalle ‘TEK’ sorun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2023 17:29

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu hafta Çankaya’nın iki mahallesindeydik: Fidanlık Mahallesi ve Sağlık Mahallesi...Çankaya’da birbirlerine komşu olan Fidanlık ve Sağlık mahallelerinin ortak sorunu; otopark. ABB’nin Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda başlattığı dönüşümü hızlandırarak bir an evvel hizmete açmasını isteyen mahalleli, “Çalışmaların bitmesini dört gözle bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya-Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya ve Sağlık Mahallesi Muhtarı Yavuz Durmuş, ‘otopark’ sıkıntısının iki mahallenin de ortak sorunu olduğuna dikkat çekti. “Yol boyu araç park ediliyor, herhangi acil bir durumda itfaiye, ambulans sokağa girmekte zorlanıyor” diyen muhtarların ortak çağrısı ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda başlattığı dönüşümü hızlandırarak bir an evvel hizmete açması. Muhtarların sorunlara ilişkin değerlendirmeleri şöyle oldu:

İki mahalle ‘TEK’ sorun

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILABİLİR

Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya: “Mahallemiz, Ankara’nın ilk kurulan mahallelerinden dolayısıyla eski bir yerleşim yeri. Genellikle iş yeri çoğunluklu. Özellikle Fidanlık’ta inanılmaz bir yoğunluk oluyor. Mahallemizin en büyük sorunlarından biri yaşanan otopark sıkıntısı. Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı tadilatta, yakın zamanda hizmete sunulacağı söyleniyor. Çalışmaların bitmesini dört gözle bekliyoruz. Çünkü Kızılay’da çalışan insanların çoğu, araçlarını buraya park ediyor. Perşembe günleri Sağlık Mahallesi’nde Sosyete Pazarı kuruluyor ve buralar araç trafiğinden geçilmiyor. Sağlık, Halk ve Marmara Sokak’ta inanılmaz bir otopark sıkıntısı yaşanıyor. Bu sokaklarda araç yoğunluğu o kadar fazla oluyor ki itfaiye giremiyor, kanal tıkanıyor çalışma yapılması için belediyenin aracı giremiyor. Herhangi bir yangın durumunda itfaiye aracı giremeyecek diye çok korkuyorum. En azından otopark yapılana kadar araçlar tek taraflı park edebilir ve Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın tadilat çalışmaları hızlandırılabilir.”

Haberin Devamı

İki mahalle ‘TEK’ sorun

İki mahalle ‘TEK’ sorun

Marmara Sokak’ta medikal malzeme satışı yapan esnaflar araç parklarıyla ilgili yaşanan sorun için kendilerince bir çözüm buldu. Esnaf, hasta yürüteçinin üzerine, “Park yapmayınız büyük araçlar dönemiyor” yazısı astı.

Haberin Devamı

AMBULANS, İTFAİYE GİREMİYOR

İki mahalle ‘TEK’ sorun

Sağlık Mahallesi Muhtarı Yavuz Durmuş: “Sağlık Mahallesi, oldukça eski bir mahalle. Eski bir yerleşim yeri olduğu için de binaların otoparkı bulunmamakta. Aynı Fidanlık Mahallesi gibi bizim mahallemizde de iş yeri sayısı oldukça fazla. Örneğin, mahallemizde yaklaşık 900 bina var fakat bu binalarda oturan kişi sayısı 500-600 civarında. Çok kalabalık bir mahalle değiliz fakat en büyük sorunlarımızdan birisi mahallemizin araçlarla dolması. Çevre ilçe ve semtlerden gelen vatandaşlar araçlarını mahallemize park ediyor. Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı şu an için tadilatta. Yenilenen tesiste kafeterya, kütüphane ve elektrikli araç şarj istasyonu olacağı söyleniyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Talebimiz Sıhhiye Çok Katlı Otopark çalışmalarının hızlandırılıp bir an evvel hizmete açılması. İvedilikle yapılması gerekiyor. Örneğin, mahalle sakinlerinden biri kalp krizi geçirse ambulans sokağa giremeyecek vaziyette. Bu durum başımıza da geldi. Bir mahalle sakinimiz 5 dakika daha geç hastaneye gitmiş olsaydı, hayatını kaybetmiş olacaktı bunu bizzat kendi doktoru dile getirmiş. Otoparkın bir an evvel hizmete açılması lazım. Park edilen araçlar yüzünden belediye araçları çalışmaya da gelemiyor. Asfalta yama yapılması gerekiyor fakat o kadar çok araç park ediyor ki belediye aracı sokağa giremiyor.”

Haberin Devamı

KURTULUŞ PARKI’NI KİRLETMEYELİM

İki mahalle ‘TEK’ sorun

Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya, nefes alanları olan Kurtuluş Parkı’nın temiz tutulması gerektiğine de dikkat çekti. Kaya şöyle konuştu:
“Başkent Ankara’nın ve mahallemizin nefes alanlarından biri olan Kurtuluş Parkı’mız birçok insanın hem egzersiz hem de buluşma alanı. Artık Kurtuluş Parkı’nda gece geç saatlere kadar oturabiliyor ve sporumuzu yapabiliyoruz, en çok çalıştığım birimlerden biri Emniyet. Herhangi bir sorunu bildirdiğim an emniyet ekipleri anında geri dönüş yaparak gerekli güvenliği sağlıyor.Güvenlikle ilgili sorunlar aşıldı tek sıkıntımız parkta oluşan çevre kirliliği. Hayatımda ilk defa bu yıl Kurtuluş Parkı’nın bu kadar kalabalık olduğuna şahit oldum. Özellikle, gençlerimiz parkı buluşma noktası olarak kullanıyor. Doğum günü, mezuniyet kutlamaları için pastasını, içeceğini alan geliyor. Buraya kadar her şey normal fakat bazı duyarsız vatandaşlarımız, yedik içtikten sonra atıklarını parka bırakıp gidiyor. Çimlerde çitlenip atılmış çekirdekler, içeceklerin kutusu hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor. Hem çevre hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Belediye görevlileri düzenli olarak gerekli temizlik çalışmasını yapıyor fakat iş biraz da vatandaşlarımıza düşüyor. Buradan, özellikle gençlerimize çevre bilinci konusunda daha duyarlı olmaları yönünde seslenmek isterim. Çünkü çevresini kirleten geleceğini kirletir.”

Haberin Devamı

İki mahalle ‘TEK’ sorun

İki mahalle ‘TEK’ sorun

 

BAKMADAN GEÇME!