İki başkan iki mesaj

Güncelleme Tarihi:

İki başkan iki mesaj
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in bayram zirvesine katılan Çankaya ve Gölbaşı belediye başkanları seçimler öncesi yerel yönetimlerle ilgili düşüncelerini açıkladılar.

Haberin Devamı

Haşlak: Hoş bir seda bırakmak istiyoruz

Gölleriyle Ankara’nın denizi konumundaki Gölbaşı’nda ilk dönem belediye başkanlığının sonuna yaklaşan

/images/100/0x0/55eb3671f018fbb8f8b2acd5
Abdülnasır Haşlak bir dönem daha aday olmak istediğini belirterek, "Gölbaşı’nda hayallerimizi gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan bir dönemin ardından hoş bir seda bırakarak gitmek istiyorum" dedi.

BAŞKENT’in hızla gelişen metropol ilçesi Gölbaşı’nın Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak, "Halkımız bizi gördü tanıdı. Partimiz uygun görürse bir dönem daha istiyorum. Gölbaşı’nda hayallerimizi gerçekleştirdikten sonra hoş bir seda bırakarak gitmek istiyorum" dedi.

Geride bıraktığı 4.5 yıllık görev süresi boyunca Gölbaşı’nın yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözdüklerini belirten Haşlak, aday gösterildiği takdirde Gölbaşı "hayallerini" şöyle anlattı:

"Geride bıraktığımız 4.5 yılda biz halkımızı, halkımız da bizi anladı. Prensip itibariyle geçmiş yönetimleri suçlamadık. Biz geldiğimiz zaman sıkıntılı bir yer devralmıştık. Hacizler vardı. 13 trilyon borç vardı, işçisinin memurunun maaşını ödeyemeyen bir belediyeydi. Biz göreve geldiğimizde beş mahallemiz vardı. Bu mahallelerde ana arterler hariç kaldırım yoktu. Asfalt ve yeşil alan sıkıntısı vardı. Geldiğimizde ilk işimiz belediyenin mali yapısını düzenlemek oldu ve borçları yapılandırdık. Şimdi hem borç ödüyoruz hem de yatırım yapıyoruz. Başkent’in en yatırımcı belediyelerinden biriyiz. Bütçemizin yüzde 70’ini yatırıma harcadık. Bunu tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Belediyeyi aldığımızda borç batağındaydı, şimdi kendi kendine yetebilen bir belediye oldu.

Büyük proje dönemi başlayacak

Göreve geldiğimizde dört-beş iş makinesi vardı, şimdi 40’a yakın araç var. Gölbaşı’nın 40 yıldır çözülmeyen temel sorunlarını (ticari alan sorunları, taş atölyeleri, imar sorunları gibi) çözdük. Bunların yanı sıra yeşil alan miktarını yüzde 400 arttırdık. 4.5 sene içindeki çalışmalarımızla Gölbaşı’nda çözemediğimiz acil bir konu kalmadı. Yeşil alanları, asfaltı, kaldırımı, araç gereci hallettik. Gölbaşı’nda büyük proje dönemi şimdi başlayacak. Şu an Gölbaşı’nda üç üniversitemiz var. 5-6 yeni üniversite için çalışmalar sürüyor. Beş yıla kadar Gölbaşı 20 bin öğrencisiyle tam anlamıyla bir eğitim kenti olacak. Aynı zamanda elektrik santralleriyle Gölbaşı bir dumansız sanayi kenti.

Göl çevresine oteller

Gölbaşı’nın sahip olduğu en büyük özellik olan Mogan ve Eymir göllerinin ön plana çıkması gerekiyor. Bu konuda büyük hayallerimiz var.Özel Çevre Koruma’yla bir çalışma yürüterek göl çevresine 3-4 tane beş yıldızlı otel yapılmasını hedefliyoruz. Buralarda kongre turizmini canlandırıp havaalanından direk Gölbaşı’na geçişlerin sağlanmasını istiyoruz.

Gölbaşı’nı Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri haline getirmek için genel merkezimiz uygun görürse önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmak istiyorum. Temel sorunlarının tamamını çözdüğümüz Gölbaşı’nda hayallerimizi gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan bir dönemin ardından hoş bir seda bırakarak gitmek istiyorum."

Herkesin tercihi Gölbaşı

GÖLBAŞI
’nda yapılan çevre düzenlemeleri ve rekreasyon alanlarıyla birlikte talebin arttığını belirten Haşlak şunları söyledi:

"Merkeze çok yakın, ulaşımı rahat bir ilçe Gölbaşı. Göllerden dolayı SİT alanı olan ve aşırı yapılaşmaya izin verilmeyen bir yer. Bu manada büyük bir talep var. Gölbaşı’nda şu anda 138’in üzerinde site ve kooperatif var.

Bunun yanı sıra Gölbaşımız memleketin önde gelenlerinin de ilk tercihleri arasında yer alıyor. Eski Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerinin, yargı mensuplarının tercihi Gölbaşı. Bu da ilçemizin kalitesini arttırıyor ve gelişimini hızlandırıyor."

Haberin Devamı

Adaylık partinin işi biz hizmete bakarız

Haberin Devamı

Yerel Seçimlerin tartışmasız sonucu en merak edilen ilçesi Çankaya’nın Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Adaylıkla ilgili süreç parti yönetimimize aittir. Biz Çankayalı’ya hizmete bakıyoruz" diyerek

/images/100/0x0/55eb3671f018fbb8f8b2acd7
adaylık konusunda net bir açıklama yapmadı.

MART 2009’daki yerel seçimlerin sonucu en merak edilen seçim bölgelerinden Çankaya’nın Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Adaylıkla ilgili süreç parti yönetimimize aittir. Biz Çankayalıya hizmete bakıyoruz" dedi.

"Yerel seçimlerde AKP Çankaya’da geçmiş dönemlere benzer bir hüsran yaşayacak" diyen Eryılmaz geride kalan 4.5 yılı ve yaklaşan seçimleri şöyle değerlendirdi:

"Cumhuriyetin temsil ettiği değerlerin büyük taşıyıcısı Çankaya, AKP’nin her türden atraksiyonuna, süslü sözlerine rağmen 22 Temmuz’da bu partiye yüz vermedi. Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki seçimde yüzde 39 olan oyunu 22 Temmuz’da yüzde 48’e çıkarmış, AKP ise yüzde 34 olan oy oranını yüzde 25’e düşürmüştür. Tüm Türkiye’de oyunu arttıran AKP’nin 22 Temmuz’da Çankaya’da hüsranla karşılaşmış olması onların önümüzdeki süreçte de benzer hüsranları yaşayacağının da en iyi göstergesidir.

Toplumu katmanlarıyla kucaklıyoruz

Biz 4.5 yıl önce göreve gelirken halka verdiğimiz sözleri tuttuk. Çok modern kız ve erkek öğrenci yurtlarımız, 32 sağlık ocağımız, 8 kreşimiz, ’evde yaşlı, hasta, özürlü ve hamilelere yönelik kapsamlı bakım hizmetimiz’, katı atık ve atık yağ toplama çalışmalarımızla Çankaya’yı hizmetin bin bir rengiyle buluşturduk. Bütün bunlar bizim Çankaya’da hizmette ne kadar atılımcı, insanları düşünen ve detaycı olduğumuzun en iyi göstergeleridir. Yoksullara çok modern bir süpermarket sistemi çerçevesinde ulaşan ve binlerce aileyi yoksulluğun pençesinden kurtaran gıda bankamız, tüm Türkiye’deki belediyelerin toplamından daha çok tekerlekli sandalye dağıtmış olmamız ve yine Türkiye’nin her yerinden gelen tekerlekli sandalyeleri tamir edip gönderen ’Tekerlekli Sandalye Tamir Atölyemiz’, özürlülere istihdam sağlayan Çengel Kafe, Çengel Atölye ile Türkiye ve Dünya şampiyonluklarını bize getiren Görme Engelliler Spor Kulübümüzün varlığı da bizim toplumu katman katman düşündüğümüzün en iyi göstergesidir.

Sözümüzü tuttuk

Bu yaz 11 bin çocuğa hizmet veren yaz spor okulumuz İncek, Ahlatlıbel ve Lozan Park’daki sosyal ve sportif tesislerimiz ve Ankara’da ilk kez parklara bizim koyduğumuz açık hava spor aletlerimizle Melih Gökçek Çankaya’da hiç hizmet üretmezken, Büyükşehir Belediyesi Çankaya’ya zırnık hizmet götürmezken, doğru dürüst yeşil alan yapmazken biz Çankaya’da bugüne kadar yapılmış olan 220 parka 113 yeni park daha ekleyerek park sayımızı 333’e çıkardık. Bütün bu projeler bizim ne kadar iddialı, ne kadar Çankayalı’yı düşünen ve ne kadar vizyon sahibi bir belediyecilik yaptığımızın tescil ve tespit edilmiş örnekleridir. Biz halka verdiğimiz sözleri tuttuk. Yaptıklarımızı gurur ve özgüvenle halkımıza anlattık. Partimiz CHP önümüzdeki yerel seçimlerde hem Çankaya’da hem Ankara’da hem de tüm Türkiye’de en iyi adaylar ve en iyi çözümlerle iddiasını çok iyi bir biçimde ortaya koyacak."

382 bin konut 68 bin işyeri

ALTI
ay önce başlayan bir projeyle ev ev dolaşarak belediye hizmetlerini anlattıklarını söyleyen Eryılmaz çalışmalarını söyle anlattı:

"Altı ayda belediyemizin üniversiteli, genç ve dinamik 217 elemanıyla Çankaya’da 382 bin konuta ve 68 bin işyerine ulaştık. ’Geçmişten geleceğe, düşten gerçeğe’ adını verdiğimiz bu çalışma ile aslında şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir belediyecilik modeline sahip olduğumuzu kanıtladık. Çünkü biz 4 buçuk yıl önce vatandaştan aldığımız yetki ile neler yaptıysak tek tek evlere giderek, göğsümüzü gere gere, alnımız açık bir şekilde Çankayalılara kendimizi olduğu gibi gösterdik."

YARIN: İKİ BAŞKANDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

ANKARA’YI DÜNYA BAŞKENTİ YAPARIM

İLÇEMİZE GEREKEN UMUDU VERDİK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!