İHMAL Mİ KUMAR MI?

Güncelleme Tarihi:

İHMAL Mİ KUMAR MI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 01:54

Ankaragücü A2 takımında yaşanan kart skandalında, ilginç detaylar mevcut.

Haberin Devamı

AKYÜZ’E CEZA ÇIKMASI HALİNDE, ALANYASPOR MAÇINDA TAKIMIN BAŞINDA ÜMİT GEÇMEN OLACAK

Ligin 8. haftasındaki Sivas-Ankaragücü A2 maçında, hem Volkan Durmuş hem de Bahadır Can sarı kart görerek cezalı duruma düştü. 9. haftadaki Şekerspor karşılaşmasında Bahadır, 18’e alınmazken, Volkan’ın kadroya dahil edilip, 81. dakikada oyuna girmesi, kafaları karıştırdı.

Ankaragücü ile Şekerspor arasında oynanan ve 2-0 sarı-lacivertli ekibin üstünlüğünde sonuçlanan A2 Lig Kademe maçında yaşanan kart cezalı oyuncu oynatılması ve esame listesine, A Takımın başına getirilen Teknik Direktör Fuat Akyüz’ün isminin bulunması olayı, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Ankaragücü kulübü ve teknik sorumlu Fuat Akyüz, Futbol Federasyonu disiplin kuruluna sevkedilip savunmaları istenirken, olayda yaşananlar, ihmal mi yoksa kumar mı şeklinde soru işaretleri oluşturdu. Ankaragücü cephesi, A2 takımı teknik sorumlusu Fuat Akyüz’ün, hafta içinde A takımın başına getirilip, Ofspor deplasmanına gitmesinin ardından, alt kademede bir boşluk doğduğu ve yaşanan bu olayın büyük bir ihmal olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

LİSTE TANDOĞAN TESİSLERİNDE İMZALANDI

Kulüp kaynaklarına göre, 18 Kasım Pazartesi günü oynanan A2 ligi mücadelesi için U-17 takım antrenörü Çetin Demir, maç günü kulübe çağrılıyor, Of deplasmanından döndükten sonraki gün yapılan yenileme antrenmanına katılan Fuat Akyüz ise çalışmayı bitirip, Şekerspor tesislerine geçiyor ve tribünden karşılaşmayı izliyor. Tandoğan’da kalan A2 takımının maça gidecek kadrosu belirlendikten sonra da esame listesi Fuat Akyüz tarafından imzalanıyor. Tandoğan’da Prolisansa sahip iki isimden biri Fuat Akyüz olduğu için esame listesinde, takım sorumlusu yazan bölge kurallar gereği boş bırakılamaması nedeniyle böyle bir uygulama hayata geçiriliyor.
Futbol Federasyonu, A2 Lig Statüsüne göre, A2 Ligi’ne katılan takımlar, en az UEFA A Lisansı’na sahip bir Teknik Sorumlu bulundurmak zorunda. TFF’nin ihtarına rağmen bu maddenin 1. fıkrasında belirtilen yükümlülüğünü 2 hafta içinde yerine getirmeyen kulüplere ise her hafta için 5.000 TL’den 10 bin TL’ye kadar para cezası verileceği hükmü yer alıyor.
Ankaragücü yönetimi, Akyüz’e men cezası ceza gelmesi ihtimalini gözönünde bulundururken, prolisansa sahip ikinci isim Ümit Geçmen’in, hafta sonundaki Alanyaspor maçında sahada takımın başında olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

“OYUNCU SAHAYA GİRİNCE BEN DE ŞAŞIRDIM”

Uzun yıllar Ankaragücü alt yapısında görev yapan ve şu an Şekerspor A2 takımının başında bulunan Nazmi Erdenerin, 2-0 yenildikleri maçta yaşananların kendilerinin de dikkatini çektiğini belirtti. Maçtan önce rakibin cezalı oyuncusunun olup olmadığını Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden öğrendiğini dile getiren Erdenerin, “Bahadır ve Volkan, cezalı görünüyordu. Maç için sahaya geçtiğimizde Volkan’ı soyunma odalarının önünde gördüm ama üzerindeki kıyafetleri ile sahaya çıkacak gibi durmuyordu. Maçın ilerleyen bölümünde oyuna girince, çok şaşırdım. Maç bitiminde, ‘Volkan sen cezalı değil miydin neden oyuna girdin?” diye sorduğumda, “Yok hocam ben cezalı değilim. Diğer arkadaşım cezalı” şeklinde cevap verdi. Ankaragücü gibi büyük bir kulüp, oyuncusunun cezalı olup olmadığını takip edemiyorsa, bilgisayar başına geçip bunları öğrenemiyorsa, benim söyleyecek fazla sözüm yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!