İğne oyasıyla dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

İğne oyasıyla dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 11:09

Mamak Belediyesi kursiyerlerinden ev kadını Mehtap Şekeroğlu, iğne oyasıyla yaptığı el emeği ürünlerini kazanca dönüştürdü.

Haberin Devamı

BELEDİYENİN KURSUNDA BAŞLADI ŞİMDİ SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Avustralya’ya da ürün gönderen Şekeroğlu, “Bir nevi Mamak’tan dünyaya açılmış oldum” diyor. Mamak Belediyesi Abidinpaşa Aile Merkezi’nde iki yıl boyunca iğne oyası kursuna devam eden bir çocuk annesi ev kadını Mehtap Şekeroğlu, sosyal medya üzerinden ticarete dönüştürdüğü el emeği ürünleriyle dünyaya açıldı. Yurt içi ve yurt dışından gelen siparişlere yetişemeyen Mehtap Şekeroğlu’na, Almanya, Hollanda ve Avustralya gibi ülkelerden büyük ilgi var. İğne oyası ürünleri ilk önce oğlunun çeyizi için yaptığını belirten Şekeroğlu başarı hikâyesini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

GRAM USÜLÜYLE SATIŞ

“Oğluma çeyiz yapma düşüncesiyle Abidinpaşa Aile Merkezi’ndeki iğne oyası kursuna başladım. İki yıl boyunca devam ettim. Yaptığım işin güzel olması, çok emek sarf etmem kaliteli malzeme kullanmamdan dolayı çalışmalarım ilgi gördü. Daha sonra birkaç sipariş almaya başladım. Dışarıdan gelen yoğun taleple bu işi kendi çapımda ticarete dönüştürdüm. Bir kişi bir çocuğuna yaptırıyorsa artık diğer çocuğunun tüm çeyizini bana yaptırıyor. Yurt içi ve yurt dışına gram usulü çalışıyorum." 

Haberin Devamı

BU RADDEYE KOLAY GELMEDİM

"Sosyal medya üzerinden satışını yapıyorum. Yurt dışından büyük ilgi var. Almanya’ya, Hollanda’ya, Avustralya’ya el emeği ürünlerimi gönderiyorum. Bir nevi Mamak’tan dünyaya açılmış oldum diyebiliriz. Bu raddeye kolay gelmedim. Benim gibi girişimde bulunan arkadaşlarım var inşallah onlar da başarılı olacaklar, inanıyorum. Kadınlara da kesinlikle öneriyorum. 500 ile 3 bin TL arasında gelir sağlıyorum. Ürünlerin fiyatları işin ağırlığına ve zamanına göre değişiyor." 

EŞİM İLK BAŞTA KIZDI

Eşim bu işi yapmama ilk zamanlar çok kızdı. ‘Emeğini satmanı istemiyorum’ dedi. Sonra baktı ki beni vazgeçiremiyor sonra olumlu karşıladı. Teknikleri öğrenmem, kalıpları almam, fikrimin açılması Mamak Belediyesi Abidinpaşa Aile Merkezi’nde oldu. Ceylan hocamın da bana çok ciddi katkısı oldu. Şu anda tek başıma evden taleplere yetişemiyorum. Elimde en az iki yıllık siparişim var. Elimin aynı olabileceğini düşündüğüm 4-5 kişi ile ileride bir dükkan açma hayalim de var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!