Huzur nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Huzur nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:25

TOKİ Kuzey Ankara Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, sokak aydınlatmalarının yanmamasını fırsat bilen bazı kişilerin bölgede geceleri alkol ve uyuşturucu aldığını, sokak ortasında fuhuş yapıldığını söylüyor. Sokakta nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinleri, Emniyet yetkililerin bölge huzurunu sağlamasını istiyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin, “Ankara’nın Vitrini” sloganıyla kente kazandırdığı Kuzey Yıldızı’nın bir bölümünde, uzun süredir sokak aydınlatmaları çılışmıyor. Karanlık sokakların alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları ile fuhuş yapanların meskeni haline geldiğini belirten mahalleli, yaşadıkları sıkıntıları Hürriyet Ankara’ya anlattılar.
Sokak ve parklarda ateş yakıldığını, vatandaşların tedirgin olduğunu belirten Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, geceleri nöbet tutmaya başladıklarını söyledi. Semtteki parklarda uyuşturucu madde satışı da yapıldığını belirten Aygün, şöyle devam etti:

SOKAKTA GAYRİMEŞRU HAYAT

“2006. Sokak alkoliklerin, uyuşturucu bağımlılarının ve fuhuş yapanların en yoğun olduğu yer. Bir ucunda Keçiören Kardelen Anaokulu, diğer ucunda ise Aktepe Ulu Cami var. Bu sokağı sürekli yaşlılar ve küçük çocuklar kullanıyor. Fakat ne yazık ki son yıllarda sokaktaki bu gayrimeşru hayat vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar sokağı kullanmak istemiyor ve başka sokaklardan dolanıyor. Ailelerin geçmeye çekindikleri bölgelerin başında geliyor. Maalesef buna benzer ıssız, aydınlatması olmayan inşaat alanları, boş arsalar hatta parklarında bile öyle şeyler yapıyorlar.”

Haberin Devamı

EMNİYET GEREKENİ YAPMALI

Bölgede yaşananlarla ilgili şikâyetlerini Emniyet’e ve diğer yetkili kurumlara iletiklerini ancak sorunun çözülmediğini de vurgulayan muhtar Aygün, “Çok sayıda tehdit aldım ama yine de mahalle sakinleriyle birlikte gönüllü olarak tuttuğumuz gece nöbetlerini bırakmadık. Bizlerin yetkililerden istediği, hareket alanları daralan bu şahıslardan Yeşiltepe’nin kurtarılması. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığım dilekçelere ‘Bölge kontrol edildi, bir olumsuzluğa rastlanmadı’ gibi cevaplar vermeyi bırakmalarını ve gerekeni yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!