Hücum hattı zayıf kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Hücum hattı zayıf kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 23:25

Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mert Nobre, Stancu’ya alternatif olacak tecrübeli bir forvet ile Sessegnon’nun yerini doldurabilecek ofansif bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 2. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile kendi sahasında oynadığı maçta 0-0 berabere kalan Gençlerbirliği’nin, ‘gol sorunu’ iyice su yüzüne çıktı. Kırmızı-siyahlılar, geride kalan sezonun son 10 haftasında 7 gol atarken, (Son iki maç gol sevinci yaşayamadı) yeni sezonun ilk iki haftasında da golle kanışamadı.
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mert Nobre, maçın ilk yarısında istediklerini sahaya yansıtamadıklarını, ikinci devre ise iyi oynadıklarını söyledi.
Nobre, maçla ilgili değerlendirmesinde, “İlk yarı çok iyi değildik. Sahadaki takım bizim takım değildi. İkinci yarı daha iyi oynadık, isteğimizi yaptık. Son vuruş ve paslarda daha iyi olabilirdik. Geçen haftaya göre bir gelişim gösterdik ama hala eksiklerimiz var” dedi.

HARCAMA LİMİTİ BİZİ ZORLUYOR

Transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Nobre, Stancu’ya alternatif bir forvet ve Sessegnon’un yerini doldurabilecek ofansif bir orta saha isteklerinin olduğunu ifade etti.
Genç futbolcular İlker Karakaş ve Gökhan Altıparmak’ın yetenekli olduğunu belirten Nobre, “Ancak bu kulvarda tecrübe çok önemli. Tecrübeli bir forvet istiyoruz. Diğeri harcama limiti nedeniyle biraz zor. İnşallah en kısa zamanda bir transfer yaparız” diye konuştu.

EKİBE ADAPTE OLMAYA ÇALIŞIYORUM

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin yeni transferi Paraguaylı Robert Piris da Motta, takıma yeni katıldığını belirtip, “İyi bir takımımız var. Bir şeyleri yavaş yavaş oturtmaya çalışıyoruz. Ben de kendimi adapte etme çabası içindeyim. Maçın ikinci yarısında biraz daha organize olmaya ve birlikte hareket etmeye çalıştık bu da oyuna yansıdı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Deneyimli oyunculardan Candeias, sezonun yeni başladığını belirtip, “Hem kendi performansımızı yakalamaya hem de hocamızın sistemine uymaya çalışıyoruz. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Maçta bir şeyleri daha üste koyduğumuzu düşünüyorum ama maalesef gol yoktu. Pozisyon vardı ancak sonuç alamadık. Çalışmaya ve saha içinde pozisyon üretmeye devam edeceğiz. Bu hafta maç oynamayacağız. Sonraki Beşiktaş mücadelesine daha iyi dönmek istiyoruz” dedi.

BU SÜREÇ BİZİM İÇİN ZOR İLERLİYOR

Haberin Devamı

Takıma yeni katılan isimlerin arasında olan Diego Angelo ise maçın ikinci devresinde takımın çok iyi olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
“Bu bölümde pozisyon bulduk ancak gol atamadık. Tabii ki zor bir sene yaşıyoruz. Covid-19 isimli bir problemimiz var. Çok kısa bir kamp süreci yaşadık. Hiç hazırlık maçı oynamadık. Takıma yeni gelen arkadaşlar, tempo, taktik, bu süreç bizim için zor ilerliyor. Taraftarın bizden beklediği bu değil. 3 puan almamız lazım. Biz antrenmanlarımızı bunun için yapıyoruz. Nobre sayesinde her şey iyi ilerliyor. İnanıyoruz ki daha iyi olacak ve olması da gerekiyor. Nobre, Türk futbolunu biliyor. Çok takımda oynamış ve karakter olarak da çok iyi bir insan. Biz inanıyoruz ki her şey Nobre için, bizim için ve taraftar için iyi olacak. Haftaya maç oynamayacağız daha sonra Beşiktaş karşılaşması var. Güzel bir şekilde hazırlanacağız ve inşallah oradan 3 puan alacağız.”

Haberin Devamı

GOL YÜKÜNÜ İKİLİ ÇEKTİ

Gençlerbirliği, geride kalan sezonu 12. sırada tamamlarken, 39 gol atmıştı. Gollerin 24’ü, Bogdan Stancu-Giovanni Sio ikilisinden gelmişti. Fileleri 14 kez havalandıran 33 yaşındaki Rumen golcü Stancu, kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirmişti. Geride kalan sezonun başında Beştepe’ye gelen Sio ise ilk yılında 10 golük bir katkı sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!