Hollanda şirketinin Türkiye’deki amiral gemisi Gordion

Güncelleme Tarihi:

Hollanda şirketinin Türkiye’deki amiral gemisi Gordion
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 00:00

Hollanda merkezli gayrimenkul şirketi Redevco, Ankara Çayyolu’ndaki ilk alışveriş merkezini Ağustos ayında açmayı planlıyor. Redevco Türkiye Ticari Bölüm Müdürü İlker Aydın, "Gordion, Redevco’nun Türkiye’deki amiral gemisi. Bin 200 kişisi inşaat aşamasında olmak üzere 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor" dedi.

TÜRKİYE’de halen Ankara, Erzurum, İstanbul ve Manisa’da toplam 600 milyon Euro’luk beş proje yürüten Hollanda merkezli gayrimenkul şirketi Redevco, Ankara Çayyolu’ndaki ilk alışveriş merkezini Ağustos ayında açmayı planlıyor. Toplam 150 milyon Euro’luk yatırımla tamamlanan AVM, çevresindeki 30 dakikalık mesafede 1,5 milyon nüfusa hizmet etmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk yeşil AVM’si iddiasındaki Gordion’un tanıtımı için düzenlenen toplantıda Redevco ve Türkiye’deki projeleri hakkında bilgi veren Redevco Türkiye Ticari Bölüm Müdürü İlker Aydın, "Gordion, Redevco’nun Türkiye’deki amiral gemisi. Bin 200 kişisi inşaat aşamasında olmak üzere 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor" dedi. 150 yıllık bir aile şirketi olan Redevco’nun, AB’nin en büyük perakende gayrimenkul portföyüne sahip olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi:

"70 milyon Euro’ya mal olacak Erzurum AVM ile 150 milyon Euro’ya mal olan Ankara Gordion AVM, tamamen öz kaynaklar ile gerçekleştiriliyor. Toplam 135 milyon Euro’ya mal olacak Manisa AVM ve 60 milyon Euro’ya mal olacak Edirne AVM için de hiç kredi kullanılmadı. Finansman öz kaynaklardan sağlandığı için, ekonomik kriz döneminde birçok şirket inşaatlarını, işini durdururken, biz yatırımlarımıza devam edebildik. Redevco, hem yatırımcı hem geliştirici şirket olduğu için inşaat kalitesine de çok önem veriyor."

Adını efsaneden aldı

Polatlı yakınlardaki tarihi Gordion Kenti ve efsanesini dikkate alarak AVM’ye Gordion adını verdiklerini ifade eden Aydın, "Gordion, enerji verimliliği ve çevreye duyarlılık açısından Breeam Sertifikası almak üzere tasarlandı ve bu sertifikayı da muhtemelen en yüksek notla alacak. Gordion, Türkiye’deki ilk yeşil AVM, ilk yeşil binalardan biri ve ilk Breeam sertifikalı binalardan biri olacak. Enerjimizin yüzde 18’ini kendimiz üreteceğiz" dedi.

Aydın, Avrupa’da birçok kentte, artık imar planları ile AVM’lerin sınırlandırıldığını hatırlattı ve "Portföyünde 7,2 milyar Euro’luk 800 gayrimenkul bulunan Redevco için, doğu-batı, kuzey-güney yok. Risk-getiri hesabına göre avantajlı görülen her bölgede yatırım yapılıyor" diye konuştu.

Beş yıldızlı otel standartında yönetim

DAHA
önce 10 yıl Hilton Ankara’nın, üç yıl Hilton Sofya’nın yöneticiliğini yaptığını belirten Gordion AVM’nin Müdürü Alp Atilla ise, AVM’nin de beş yıldızlı otel standartında yönetileceğini, hem müşterilerin hem de burada iş yapanların memnuniyetine önem verileceğini, insanların evindeki rahatı ve güveni burada bulacağını söyledi.

AVM’nin çevredeki insanlarla iç içe olacağını vurgulayan Atilla, şu anda çevredeki dört ilköğretim okulu ile bir proje yürüttüklerini, bu okulların öğrencileri tarafından yapılan resimlerin AVM mimarisinin bir parçası olarak sergileneceğini, metro ile doğrudan sağlanacak bağlantı sayesinde ulaşım sorunu da yaşanmayacağını anlattı.

Redevco Kiralama Bölümü Müdürü Emrah Çoban da 50 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM’nin yüzde 80’inin kiralandığını, kiraların da sürdürülebilir düzeyde olduğunu söyledi. Yaklaşık 20 bin metrekare alana kurulan Gordion’un beş dakikalık mesafede 147,1 bin kişilik, 15 dakikalık mesafede 458,8 bin kişilik, 30 dakikalık mesafede ise 1 milyon 512 bin kişilik nüfusa hizmet edeceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!