Hobiden markaya

Güncelleme Tarihi:

Hobiden markaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 14:17

İngilizce öğretmenliği yaparken hobi olarak gümüş takımı tasarımına başlayan ve hobisi tutkuya dönüşen Gülden Tayanç Küren, sanatından marka yaratarak tasarımlarını sergiliyor.

Haberin Devamı

Ortadoğu Teknik Üniversi’tesinde(ODTÜ) İngilizce öğretmenliği yaparken eşinin hobisi olan gümüş takı tasarımıyla uğraşmaya başlayan Gülden Tayanç Küren, hobisinden vazgeçemeyeceğini anlayınca 2007'de öğretmenlikten emekli olmaya karar verdi.
Bir atölyesi olmadığı için daha önce dizaynları başka atölyelerde yaptırdığını dile getiren Küren, tasarımlarını kermeslerde ve uygun ortamlarda sergileyerek satmaya başladığını anlattı. Bir süre sonra kendi atölyesini kuran Küren, “Takı tasarımlarımın sevenlere ulaşması gerektiğini düşündüm. Bu yönde hareket ederek kendi atölyemi kurdum. Ardından markalaştık ve patentini aldım” dedi.

İŞİ ÖĞRENMEK ÖNEMLİ

Hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere tavsiyelerde de bulunan Küren, şunları söyledi: “Önce mesleğe dönüştürmek istediğiniz hobiyi biraz öğrenmekte fayda var. Hiç bilmediğiniz, hiç anlamadığınız bir konuda girişimci olmak bana çok akıllıca gelmiyor. Çünkü üretimde bir sıkıntı varsa ya da istediğiniz gibi gitmiyorsa müdahale edemezsiniz. O yüzden işi öğrenmek önemli diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

DOĞADAN İLHAM ALIYOR

Doğal taşı inceledikten sonra taşa göre tasarım yaptığını belirten Gülden Tayanç Küren, "Doğadan ilham alıyorum. Kimi zaman bir yaprak, kimi zaman bir fil kafası ya da bir kasaba çiziyorum taşa" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!