Hipertansiyonun bilinmeyenlerini kitaplaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Hipertansiyonun bilinmeyenlerini kitaplaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 22:39

Yaz aylarında tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan bireylere yönelik uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, hipertansiyon hastalığının A’dan Z’ye tüm detaylarını ‘Hipertansiyon Korkulacak Bir Hastalık Değildir’ adlı kitabında topladı.

Haberin Devamı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş’ın ‘Hipertansiyon Korkulacak Bir Hastalık Değildir’ adlı kitabı, Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı. Kitapta, “Hipertansiyon önlenebilir mi? Hipertansiyon gelişimine neler yol açar? Hipertansiyon nasıl sınıflanır? Hipertansiyon tedavi edilebilir mi? İlaçsız tedaviler neleri kapsar? Hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar yeterli mi? Tansiyon ilaçları, böbreklere zarar verir mi? Tansiyon ilaçları bağımlılık yapar mı? Hipertansiyon vücudumuzun hangi bölümlerini etkiler? Dirençli hipertansiyon nedir?” sorularına yanıt veriliyor.

Hipertansiyonun bilinmeyenlerini kitaplaştırdı

Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş

Haberin Devamı

İlk kitabı Kolesterol Gerçeği ile kalp ve damar hastalıklarının önlenebilir olduğuyla ilgili farkındalık oluşturan Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, bu çalışmasında ise Türkiye’de ve dünyada son derece yaygın olan hipertansiyon hakkında yüksek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Hipertansiyon hakkında bilinmesi gereken en temel bilgiler, doğru bilinen yanlışlar ve en önemlisi de hasta hikâyeleriyle kitabın bir başvuru kaynağı olmanın yanında hastalar ve hasta yakınları için de önemli bir referans olması hedefleniyor.

Hipertansiyonun bilinmeyenlerini kitaplaştırdı

Kitapla ilgili TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necati Çanakçı, “Profesör Bozbaş birlikte çalışmaktan gurur duyduğum bir hekimdir. Değerli eserinde halk dilinde tansiyon yüksekliği diye bilinen hipertansiyonu hem kolay anlaşılır hem de bilimsel olarak anlatmıştır. Bu sayede toplumun tıbbi bilgi dağarcığını da zenginleştirmektedir” değerlendirmesinde bulundu. Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri, Türk Dünyası Kardiyoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan da “Herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bu kitap toplumumuzun hipertansiyon farkındalığını artırırken, onunla başa çıkma yöntemlerini de gösterecek. Sadece hastalarımıza değil, sağlıklı yaşamaya çalışan herkese şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!