Hindoloji kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Hindoloji kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 14:37

Hindistan Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi TÖMER tarafından ‘1. Hindoloji Günü’ düzenlendi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’nin başka hiçbir yerinde eğitimi olmayan Hintçe için TÖMER’de bir ilki gerçekleştirerek kurs açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) iş birliğinde ‘1. Hindoloji Günü’ düzenlendi. Ev sahipliğini Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul’un yaptığı Hindistan Büyükelçiliği’ndeki etkinliğe Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, akademisyenler ile Türkiye’den ve Hindistan’dan öğrenciler katıldı.

Hindoloji kutlaması

Virander Paul, Necdet Ünüvar

Hindoloji kutlaması

Haberin Devamı

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE BÜYÜK KATKI

Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Türkiye’de tek eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Hindoloji Anabilim Dalı ile TÖMER’in yaptığı ortak çalışmalarla iki ülke arasındaki ilişkilerin dil öğrenimi bakımından da güçlendirilmek istendiğini belirtti. Ünüvar, şunları söyledi: “Türkiye’nin başka hiçbir yerinde eğitimi olmayan Hintçe için geçtiğimiz yaz gelen talepler neticesinde Hintçe Dil Kursu başlamış, TÖMER’de bir ilk daha gerçekleştirilmiştir. Kursiyerlerimiz haftanın üç günü yoğun bir tempoyla üç aylık eğitimlerini tamamlayarak A1 seviyesinde sertifika almaya hak kazanmışlardır.” Büyükelçi Paul de, Ankara Üniversitesi TÖMER bünyesinde başlayan Hintçe Dil Kursu’nun iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağlayacağını belirtti

BAKMADAN GEÇME!