Hesapta olmayan icralar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hesapta olmayan icralar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2021 23:33

Kulübün borcunun kendisine söylendiği gibi 90 milyon TL olmadığını ileri süren Akdaş, “Gelecek sezonun forma siparişi bile verilmiş. Transfer yasağı gündemde. Masamıza sürekli yeni evraklar bırakılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 44 yıllık Cavcav yönetiminin ardından, kulüp başkanlığı görevini üstlenen Niyazi Akdaş, Beştepe’de karşılaştıkları mali tablonun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtip, “Bu kulüp bu hale nasıl gelmiş, nasıl getirilmiş şaşkınlık içindeyim. Hesapta olmayan icralar geliyor, masamıza sürekli yeni evraklar bırakılıyor” diye konuştu.
Kulübün borcunun kongre öncesinde kendisine söylendiği gibi 90 milyon TL olmadığını ileri süren Akdaş, Ankara Hürriyet’e yaptığı özel açıklamalarda şunları söyledi:
“Adaylığımı açıkladığımda da bana iletilen bu rakam ile ilgili kafamı kurcalayan şeyler olduğunu söylemiştim. Umarım doğrudur demiştim. Bugün görüyoruz ki tablo bizim tahmin ettiğimiz gibi, rakam daha yüksek. O zamanlar yaptığımız görüşmelerde Murat Cavcav bana, borçla ilgili iddiaya bile girebiliriz demişti. Kendisinin yanlış yaptığına, yapacağına ihtimal dahi vermiyorum ama çevresindekilerin, menajerlerin onu kandırdığına yüzde yüz eminim.”

BİZLER KURUMSALLAŞMA ADIMLARI ATIYORUZ

“Koca kulüp öyle 2-3 kişinin kendi başına alacağı kararlarla yönetilmez. Biz burayı kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Genel kuruldan bir gün önce kulübün idari personeli işten çıkarılıyor, tazminat ödeniyor. Normalde 2 imza olması gerekirken, tek imza ile bu işlem yapılıyor. Salgın döneminde işten çıkarma yasağı varken bu nasıl ve niye yapılıyor, anlam veremiyorum. Kongre yapılacağı belli, yönetimin değişeceği ortada, önümüzdeki yılın forması için anlaşma yapılıyor. Biz geçmişte, forma için para ödemiyorduk, şimdi 200 bin TL’lik forma siparişi verilmiş. Kulübün yönetim kurulu toplanmadan, bir iki kişinin sözüyle idare mi edilir. Edilirse böyle olur. Genel kurul yapılıyor, biz 25 dakika gündem bekliyoruz. Faaliyet raporu okuyacak adam bulunamıyor. 98 yıllık geçmişe sahip köklü kulüp bunları hak etmiyor. Bunların yatacak yeri yok. Biz kurumsallaşma adına gerekli adımları atmaya başladık. Ergun Maraşlı genel müdür olarak görev yapacak. Bir arkadaşımı da sayman olarak görevlendirdim. İşimiz zor ama soyunduk bir kere. Çevremizden, dostlarımızdan alacağımız katkılarla, gelecek desteklerle bu yükün altından kalkmaya çalışacağız.”

TRANSFER YASAĞINI BANA ÖZDEMİR SÖYLEDİ

“Sio’dan dolayı transfer yasağı tehlikesini bana Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir söyledi. Borcumuzu ödeyip, sıkıntı yaşamamaya çalışacağız. Devre arasında Çin Ligi’nden transfer edilen Brezilyalı santrfor Sandro Lima’nın kulübü, oyuncu kendilerinin onayı olmadan transfer olduğu için dava açmış ve bizden tazminat istiyor. Cem Onuk, biz gelmeden zaten gitmişti. Sportif direktör ya da genel menajerlik için daha önce burada görev yapan Hasan Çetinkaya’yı düşündüm ancak kendisinin şu an çalıştığı Belçika’daki kulübü ile bir yıllık daha sözleşmesi varmış. Ender Yurtgüven de olabilir. Onu da camia yakından tanıyor. O da burayı biliyor.”

Haberin Devamı

DİYADİN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, takımın başında görevlendirmeyi düşündüğü teknik direktör konusunda görüşme trafiğini sürdürüyor. Kırmızı-siyahlılar, Mesut Bakkal’ın ardından, daha önce kulüpte hem oyuncu hem de teknik adam olarak görev yapan Metin Diyadin ile de temas kurdu. İlk görüşmenin olumlu geçtiği öğrenilirken, farklı adaylar üzerinde fikir alış verişinde bulunan yönetimin, tıpkı Diyadin gibi Beştepe’de oyuncu ve teknik direktör olarak görev alan Osman Özdemir ile de buluşacağı ifade edildi. Altyapı sorumlusu olarak daha önce de bu görevi yürüten Sezai Yıldırım’ın adı geçerken, ligi, takımları ve oyuncuları tanıyan tecrübeli isimlerden biri olan Celal Kıprızlı’nın da transfer komitesine yardım konusunda aktif rol olacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!