Her kulvarda hedef zirve

Güncelleme Tarihi:

Her kulvarda hedef zirve
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2022 15:15

Mavi-beyazlı ekibin Bosna asıllı milli oyuncusu Marko Mert Matic, “Şu an ilk sıradayız bunu sezon sonunda kupa ile taçlandırmak istiyoruz. Yarıştığımız diğer alanlarda da en tepede olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nde 5. hafta geride kalırken, konuk ettiği lig ikincisi Arkas Spor’u 3-0 mağlup eden Halkbank, 5. maçında 5. galibiyetini aldı ve yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Başkent ekibi, ligin 6. haftasında, 30 Ekim Pazar günü Tokat Belediye Plevne ile deplasmanda karşılaşacak. Halkbank’ın Bosna asıllı milli oyuncusu Marko Mert Matic, Türkiye’de lig ve kupada şampiyonluğu hedeflediklerini belirtirken, CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de hayallerinin Süper Final olduğunu söyledi.
Savaş zamanı Bosna’daki hastane imkanlarının olamaması nedeniyle ülkenin sınır komşusu Hırvatistan’da dünyaya gelen Marko Mert Matic, voleybola, futboldan tesadüfen geçtiğini aktardı. Voleybola başladıktan bir süre sonra İtalya’dan Maccerata takımından teklif aldığını hatırlatan milli yıldız, “Takımım deneyim kazanmam için bir başka kulübe kiralamak istedi. Ben de bunu kabul etmedim ve soluğu İstanbul’da aldım. İstanbul Büyükşehir Belediye’nin sunduğu teklif uygundu ve kabul ettim. Böylece Türkiye maceram başladı” dedi. Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan gelen öneriye de olumlu yaklaştığını dile getiren Matic, Türk statüsünde oynamaya başladığını ve sonrasında Türk Milli Takım formasını giyme imkanı da bulduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA SAYILI KULÜPLER ARASINDA

Halkbank’a transfer olarak hayallerinden birini gerçeğe dönüştürdüğünü dile getiren genç oyuncu, şöyle konuştu: “Türkiye’de şampiyonluk yaşamadan Avrupa’da bir takıma gitmeyeceğim. Neden Halkbank tercih ettiğim soruluyor. Halkbank, tarihi, vizyonu, kulüp yapısı, camiası, taraftarı, saygınlığı ile Avrupa’nın en iyileri arasında. Buradaki profesyonel yapıyı Avrupa’nın her kulübünde bulamazsınız. Zaten beğeniyordum, içine girdikten sonra bunu yaşayıp gördüm. Türkiye’de voleybol adına düzenlenen her organizasyonu kazanmak istiyorum. Takım arkadaşlarım da benimle aynı düşüncede. Bu hedefleri kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Bunu şimdiden hissediyorum. Potansiyeli yüksek, kaliteli bir takımız. Fakat bu asla yetmez. Çok, daha çok çalışmamız gerekiyor. Unutulmamalı ki yeni bir takımız ve fazlaca yeni transfer yapıldı. 14 kişilik bir oyuncu grubuyuz. Herkes sezon başındakinin üzerine en az yüzde 1 koysa, yüzde 14 gelişmiş oluruz. Elbette, bir usta olarak gördüğüm Taner Hocamız bunun ayarlamasını yapıyor. Bir de rüyamız var; Süper Kupa Finali’nin ışıkları altında salona çıkmak. Bunların hepsi bizim çalışarak gelişmemize bağlı. Sezon uzun bir maraton, 100 metre yarışı değil. Hedeflere ulaşma konusunda çok çaba harcamalı, emek vermeli ve sabırlı olmalıyız.”

Haberin Devamı

Her kulvarda hedef zirve

GERİYE DÜŞSEK DE İNANCIMIZI YİTİRMEYİZ

“Alınan her galibiyet bizim özgüvenimizi arttırıyor. Galatasaray maçı çekişmeli oldu ve 3-2 kazandık. Müsabakanın hiçbir anında kaybedeceğimizi düşünmedim. Kaybetmedikçe bu duygu pekişecektir. Maçlar ve antrenmanlar dışında Ankara’yı tanımaya çalışıyorum. Ankara, yaşaması kolay, düzenli ve yeşil bir kent. Burada olmaktan dolayı mutluyum ve Ankara’yı çok seviyorum. Türk erkek voleybolunun geleceği parlak. Harika bir jenerasyon yakalandı, yetenekli gençlerimiz var. İki Efe, Mirza ve en büyük yıldızımız Adis gibi. Bu arkadaşlar Türk erkek voleybolunu çok iyi noktalara taşıma potansiyeline sahip, yeter ki bu fırsatı değerlendirelim. Son dünya ve Avrupa şampiyonu İtalya, sadece gençleri oynatarak büyük risk aldı ama gelecek 25 yılını kurtardı.”

Haberin Devamı

Her kulvarda hedef zirve

NİMİR DÜNYA ÇAPINDA ÖNEMLİ BİR OYUNCU

“Maçlarda, antrenmanlarda ve kamplarda takım arkadaşlarımız ile sürekli iyi iletişim kuruyoruz. Sonuçta bu bir ekip işi ve saha içinde olduğu kadar saha dışında da birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Takımda bazı oyuncular bazı özellikleri iel öne çıkıyor. Takımın en çok yemek yiyeni, büyük ihtimalle benimdir. En çok uyuyan ise Micah. 14-15 saat uyuyabiliyor. En neşeliler, Micah, Emre Tayaz ve Serhat Abi. Bu sene takıma katılan isimlerden biri olan Nimir Dünya çapında çok önemli bir oyuncu. Bana göre kendi mevkiinde ilk üçte yer alıyor. Takıma her anlamda büyük katkı yapıyor. Kendisine de söyledim, şu ana kadar benim hayatımda birlikte forma giydiğim en iyi oyuncu.

Haberin Devamı

Her kulvarda hedef zirve

ZİRAAT BANKKART SONRADAN AÇILDI

 AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nin 5. hafta mücadelesinde Ziraat Bankkart, konuk ettiği Galatasaray HDI Sigorta’yı 3-1 yendi.
TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk setini 25-20 kaybeden Ziraat Bankkart, çabuk toparlanıp sonraki setleri; 25-13, 25-17 ve 25-17 kazandı. Müsabakadan 3-1 üstün ayrılan kırmızı-beyazlılar, galibiyet sayısını 4’e çıkartırken, puanını 12’ye yükseltti.
Spor Toto ise deplasmanda, Fenerbahçe HDI sigorta’ya 3-0 yenildi. Ziraat Bankkart, ligin 6. haftasında Arkas Spor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Spor Toto ise Cizre Belediyespor’u ağırlayacak.

Haberin Devamı

Her kulvarda hedef zirve

BAŞKENTLİ SULTANLAR KUPAYA VEDA ETTİ

Ankara, İstanbul ve İzmir’in ev sahipliği yaptığı Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley grup etabı, oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Başkentin 3 ekibi; İlbank, Sigorta Shop ve PTT, grup etabını geçemedi. Gruplarında ilk iki sırada yer alan Eczacıbaşı Dynavit, Kuzeyboru, Türk Hava Yolları, Aydın BŞB, Galatasaray HDI Sigorta ve Sarıyer Belediye; AXA Sigorta Kupa Voley’de adlarını çeyrek finale yazdırdı. İlbank ve PTT, grup etabında galibiyet alamazken, Sigorta Shop bir kez kazandı.

BAKMADAN GEÇME!