Her hafta bir barajda

Güncelleme Tarihi:

Her hafta bir barajda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2020 00:38

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara’ya içme ve kullanma suyu sağlayan baraj havzaları ile barajları besleyen yüzey sularının kaynağında denetlenmesi için özel izleme çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Çalışma kapsamında baraj ve barajlara akan derelerden her hafta sonu numune alınarak analizleri yapılacak. Bu çalışma sayesinde Başkent’in su kaynakları, ASKİ’nin içme suyu arıtma tesislerine girmeden önce kaynağında da kontrol edilmiş olacak. ASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Su Havzaları Dairesi personeli ilk kez geçtiğimiz günlerde azami su hacmi 92 milyon metreküp olan Kurtboğazı Barajı’nda özel ekipmanlarla bir denetim gerçekleştirdi. Su kalitesine yönelik ölçüm yapılan barajdan ve Kurtboğazı Barajı’nı besleyen derelerden numune alınarak ASKİ laboratuvarlarında incelendi. İlk tespitlere göre Kurtboğazı Barajı’nın klor değerinin oldukça iyi bir seviyede olduğu belirlendi. ASKİ ekiplerinin her hafta sonu bir barajı su kalitesi yönünden incelemeye devam edeceği belirtildi. Öte yandan ASKİ, Başkent’te faaliyet gösteren ve yeni kurulacak olan endüstriyel tesislerin atık su numunelerini alarak kontrollerini sürdürüyor.

Her hafta bir barajda


SEL MAĞDURLARINA YARDIM ELİ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te etkili olan şiddetli sağanak yağışlar sonrası evleri zarar gören vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda iş yerleri ve konutlarda ücretsiz tadilat desteği sağlıyor. Çalışmalar kapsamında vatandaşların zarar gören iş yerleri ve evleri boyanırken, elektrik tesisatları kontrol edilerek onarımı ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Her hafta bir barajda


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!