Her gün biri savruluyor

Güncelleme Tarihi:

Her gün biri savruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:00

Mamak'ın en uzun ve en çok kullanan güzergahlarından olan Natoyolu Caddesi’nin kendi işyerlerinin önünde kalan kısmında sık sık trafik kazası olan esnaf yetkililere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yolun tam bir mühendislik hatası olduğunu söyleyen Haydar Hökelek, “Natoyolu Caddesi’nin Tuzluçayır istikametine giderkenki kısmında yol sola doğru kavisli olmasına rağmen asfalt sağa doğru eğimli yapıldığı için araçlar hızını alamayarak kaza yapıyor. Esnaf burada dükkanında rahat oturamıyor” diye konuştu.

BASİT AMA BÜYÜK HATA

Ana yolu yapan belediye yetkililerinin olması gerektiği gibi sola eğim vermek yerine neden tersine doğru verdiklerini merak ettiklerini belirten Hökelek şöyle konuştu: “Bu basit ama büyük hata yüzünden kaldırımda yürüyen vatandaşlar, esnaf ve çocuklarımız tehlike altında. Hızını alamayan araçlar sürekli üzerimize doğru geliyor. Arkamıza bakmadan yürüyemiyoruz.

KAZAYA RAĞMEN İLGİLENMEDİLER

Yol üzerinde sürücüleri uyarmak için bir tane işaret var. O da ağaçların arkasında ve görülemeyecek kadar kenarda. Sürücüler yolu boş gördüğü zaman hızlı geliyor. Maddi hasarlı kazaların yanı sıra iki defa ölümlü kaza olmasına rağmen kimse ilgilenmedi. Biz yakın zamanda burada bir çözüm olmazsa kendi canımız için eylem yapacağız. Belediyeyi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

AĞAÇ KALMADI

Haberin Devamı

Natoyolu Caddesi’ne yol boyunca ağaç ekildiğini söyleyen Hökelek, “Büyükeşehir Belediyesi görevlileri Natoyolu boyunca sağlı sollu ağaç dikti. Ancak hızını alamayan araçlar sürekli kaldırıma çıkarak dikilen ağaçları kökünden söküp götürdü. Şu an sadece bizim işyerimizin önü ağaçsız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!