Hepsi gerçek

Güncelleme Tarihi:

Hepsi gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 01:21

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi, Türkiye’deki endemik bitki ve hayvan türlerinin yer aldığı müzesini Başkentlilere açtı.

Haberin Devamı

Üniversite öğretim üyelerinin 70 yıldır başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından topladığı bitki ve hayvanlar fakülte içerisinde sergilendi. Türkiye’nin biyolojik zenginliğinin gözler önüne serildiği sergide, İç Anadolu Bölgesi’ne özgü dikenli fare, Toros dağlarında yaşayan tarla faresi gibi endemik türlerin yanı sıra kurt, ayı, kartal gibi birçok dondurulmuş hayvan yer alıyor. Üç gün süren sergide gönüllü üniversite öğrencileri ziyarete gelen ilköğretim ve lise öğrencilere hayvanlar, bitki türleri, balıklar ve böcekler hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de fen bilimlerinin kötüye gittiğini belirten Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altındağ, “Doğadan uzaklaştık. Çocuklarımıza ‘çınar veya kestane ağacını göster’ diye sorduğumuzda neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Biz de fen bilimlerinin bir bölümü olan biyolojiyi herkese tanıtmak istedik. Çocuklarımızın hayatlarında göremeyecekleri türleri burada kendilerine gösterdik. Üniversite kapılarını halka açtık” dedi. Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercüment Çolak ise 1933 yılında kurulan fakültede 200 bin bitki türü, 10 bin memeli hayvan örneği,10 bin böcek türü ve 400 civarında kuş örneğine sahip olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!