Hentbol plajda yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Hentbol plajda yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 02:09

Türkiye, plaj hentbolunda hem bayanlar hem erkeklerde Avrupa ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, plaj hentbolunda hem erkekler hem de bayanlar kategorilerinde kazandığı Avrupa ikincilikleri ile adından söz ettirmeyi başardı.
Gürcistan’da geçtiğimiz hafta yapılan Avrupa 18 Yaş Altı Plaj Hentbolu Şampiyonası’ndan iki gümüş madalya ile dönen Türkiye, böylece gelecek yıl Danimarka’da yapılacak Dünya Şampiyonası Finalleri’nde mücadele etme hakkını kazandı.
Plaj Hentbolu Milli Takım Antrenörü Orhan İlerisoy, bayanlar finalinde Macaristan, erkekler finalinde ise Rusya’ya yenildiklerini belirterek, “Kızlarımız finale kadar hiç yenilgi almadı. Erkekller biraz daha zorlandı ama finale çıkmayı başardılar. Bu sporcular, milli takımın yenilenmesi projesi doğrultusunda sadece 20 gün önce plaj hentboluna başladılar. Elde ettikleri başarı gerçekten müthiş” dedi.
Avrupa Plaj Hentbolu Dünya Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olan milli takımlarda forma giyen isimler şöyle:
Bayanlar: Merve Adıyaman, Şeyma Ataseven, Hülya Göçer, Funda Baş, Merve durdu, Seher Ay, Hatice Gören, Ceren Akyol, Ayşegül Demir, Tuğçe Korkmaz, Selma Güllü.
Erkekler: Turgut Ata Özkar, Musa Günerler, Atalay Morgül, İsmail Avşar, İsmet Yılmaz, Emre Gürsoy, Alper Özkan, Ramazan Mutlu, Serhat Yahşi, Orkun Söz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!