Hedef yolunda plan işliyor

Güncelleme Tarihi:

Hedef yolunda plan işliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 15:09

Lige verilen arada, Antalya’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten deneyimli teknik adam, “Ben oyuncularıma güveniyorum. Önümüzde bir derbi maçı var. Bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, tek hedeflerinin takımı Süper Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi. Dalcı, kapalı olan transfer tahtasının açılması halinde bir forvet oyuncusu almayı düşündüklerini dile getirdi.
Liglere verilen arayı Antalya Belek’te kamp yaparak değerlendiren MKE Ankaragücü’nde, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) değerlendirmede bulundu.
Spor Toto 1. Lig’de 45 puanla aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un ardından ikinci sırada yer alan başkent ekibinde Teknik Direktör Mustafa Dalcı, hedeflerinin Süper Lig’e çıkmak ve orada kalıcı olmak olduğunu söyledi.

İYİ BİR KAMP YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Ankara’daki hava şartları nedeniyle Antalya’ya kampa geldiklerini dile getiren Mustafa Dalcı, şöyle konuştu:
“İyi bir kamp dönemi geçirdik. Atmosferi değiştirmek ve biraz daha sağlıklı bir ortamda çalışmak iyi geldi. Lige verilen bu arada oynayacağımız ilk maça biraz daha ciddi hazırlanmak adına burası bizim için iyi oldu. İyi bir çalışma ortamımız vardı. İyi de kamp yaptığımızı düşünüyoruz. Oyuncularımızla iyi de bir antreman programı yaptık. Özellikle geçen hafta genellikle çift antreman ve kuvvet antrenmanlarıyla devam ettik. Sezon başında takım planlaması yaparken hedefimiz Süper Lig’e, Ankaragücü’nü layık olduğu yere çıkaracak kadroyu oluşturmaktı. Bu anlamda bir kadro yapılanması içerisine girdik. Tek hedef ve amacımız var, bulunduğumuz bu ligden Ankaragücü’nü tekrar Süper Lig’e çıkarmak.”

TAHTA AÇILIRSA FORVETİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

“Şu an için transfer tahtamız kapalı. Açılması halinde takıma bir forvet oyuncu almayı düşünüyoruz. Kulüp yönetimimiz bu anlamda çalışmalar yapıyor. Geçmişe dönük belli borçlar var. Santrfor mevkiine, Nadir Çiftçi takımdan ayrıldığı için, Eren Derdiyok’u desteklemek adına bir oyuncu almayı düşünüyoruz. Transfer tahtası açılmazsa da sorun değil. Ben oyuncularıma güveniyorum. Mevcut kadro ile de ligi istediğimiz şekilde bitirebileceğimize inanıyorum. Yarın Gençlerbirliği ile derbi maçında karşı karşıya geleceğiz. Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı, kendi içinde yıllardır ciddi bir rekabete tanık oluyor. Adı üstünde bir derbi. Dolayısıyla bunun böyle güzel ve artı bir yanı var. Oyuncularıma hep şunu söyledim. Lig sırası geldiğinde her takımla oynayacağız. Bu hafta oynama sırası Gençlerbirliği’nde. En iyi şekilde hazırlanıp bu maçtan da alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz.”

DEĞER SAĞLAYACAK YABANCIYA KAPIMIZ AÇIK

“Yabancı oyuncuya karşı değilim. Kaliteli ve katkı sağlayacak her yabancıya kapımız açık. Önemli olan yabancı oyuncunun kulübe, takımına ya da ülke futboluna katkı sağlaması. Yerli oyuncuya daha fazla görev verilmesi Türk futbolu adına önemli. Gönül ister ki altyapılar doğru planlansın ve yabancı sayısı daha az olsun. Kendi oyuncularımızı, yetiştirdiğimiz gençleri bu liglerde ya da üst liglerde daha fazla oynatabilelim. Derdimiz, daha fazla sayıda yerli ve genç oyuncuyu Türk futboluna kazandırabilmek. Tabi ki bunların hepsi uzun süreli planlamalar. Buralarda da sabırlı olmak gerekiyor. Yıllardır futbolun içerisindeyim, maalesef bu sabrı gösteremiyoruz. Bir Almanya örneği vermek lazım. Löw, Alman milli takımında ilk göreve başladığı zaman bunu bir devlet politikası olarak gündeme getirip, en az 10 senelik planlamanın gerektiğinin altını çizdi. Sabırla bekleyerek ve doğru işler yaparak dünya şampiyonluğunu yeniden kazandılar.”

KİŞİSEL HEDEFİM SÜPER LİG’DE KALICI OLMAK

Her teknik direktör gibi hedefinin Süper Lig’de kalıcı olabilmek olduğunu ifade eden Mustafa Dalcı, “Tabi ki bu işte her meslektaşım gibi benim de hayalim Süper Lig’de kalıcı olabilmek. Bu ülkede yaşayabileceğin en büyük zirve neresiyse orayı hedeflerim. Bizim de hedeflerimiz, futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak bu ülkede Süper Lig’de kalıcı olmak. Buralarda başarılı olabilmek” dedi.

Haberin Devamı

ERDİ DİKMEN İMZAYI ATTI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, takımda fazla forma şansı bulamayan savunma oyuncularından Erdi Dikmen’i, Spor Toto 1. Lig’de düşme hattında yer alan Altınordu’ya gönderdi.
Ara transfer döneminde ilk transferini Manisa FK’dan Kubilay Aktaş’ı kadrosuna katarak gerçekleştiren Altınordu, defansını Ankaragücü’nden Erdi Dikmen ile güçlendirdi.
Ege temsilcisinin İdari Direktörü Barış Ertosun, Erdi’nin sezon sonuna Altınordu forması giyeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!