Hedef kazanıp baskıyı kırmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef kazanıp baskıyı kırmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2022 15:21

Son 2 maçında 4 puan kazanan ve 13. basamakta duran kırmızı-siyahlılar, bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp tehlike hattı ile arasında mesafeyi biraz daha açmayı amaçlıyor. Saat 13.30’da başlayacak mücadeleyi, hakem Reşat Onur Coşkunses yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 26. haftasının ilk maçında bugün Beypiliç Boluspor ile zorlu bir maça çıkacak. Bolu Atatürk Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Reşat Onur Coşkunses yönetecek.
5 maç süren puansızlık krizini deplasmandaki Altınordu galibiyeti ile çözen, ardından da kendi sahasındaki müsabakada, son anlarda yediği golle Yılport Samsunspor’a 2 puan kaptıran Gençlerbirliği, bugünkü mücadeleden galip ayrılıp, tehlike hattı ile arasındaki farkı biraz daha açmayı hedefliyor.
Son maçında İstanbulspor’u deplasmanda 2-1 yenen ve bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizen Beypiliç Boluspor, oynadığı son 4 müsabakada rakiplerine yenilmedi. 2 maçı eksik olan kırmızı-beyazlılar, 31 puanla 9. sırada bulunuyor.

İKİLİ REKABETTE ÖNDE OLAN TARAF GENÇLER

2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 18 kez karşılaşırken, Gençlerbirliği bu maçlarda 6 galibiyet aldı. Boluspor ise 4 kez sahadan üstün ayrıldı. 8 müsabakada eşitlik bozulmadı. Başkent ekibi bu maçlarda 18 gol atarken, kalesindeki 13 gole engel olamadı. Bolu’da oynanan 9 karşılaşmada, Gençlerbirliği 2, Boluspor 4 galibiyet elde etti. 3 müsabaka ise berabere bitti. Karadeniz temsilcisi, ikili rekabetteki tüm galibiyetlerini kendi sahasındaki maçlarda aldı. Sezonun ilk yarasında Eryaman Stadı’nda oynanan maçı Gençlerbirliği, Barış Alıcı’nın golü ile 1-0 kazandı. 2 takım arasında oynanan son 10 kapışmada; Gençlerbirliği 4, Boluspor 2 kez kazandı. 4 maç ise berabere tamamlandı.
2 takımın resmi ve özel oynadığı son 5 maçtaki tablosu ise şöyle gerçekleşti. Beypiliç Boluspor; 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi. Gençlerbirliği, 2 galibiyet, 2 yenilgi ve b1 beraberlik.

EN GOLCÜ İSİMLER KASSSONGO VE SANDRO LİMA

Gençlerbirliği’nde en golcü oyuncu 8 gol atan Brezilyalı Sandro Lima. Yılport Samsunspor maçında forma giyemeyen Blessing Eleke 5, aynı maçta takımına ilk golü kazandıran Barış Alıcı ise 4 golde. Beypiliç Boluspor’da Kabango Kassonogo 9 golle ilk sırada. Kendisini Dejvi Bregu 5, Berk Yıldız 3 golle takip ediyor. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin ile Beypiliç Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer’in çalıştırdığı takımlar daha önce bir kez karşılaştı. O mücadeleyi de Diyadin’in takımı kazandı.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından bu maça atanan hakem Reşat Onur Coşkunses, ilk kez bu takımların bir maçını yönetecek.

 

Haberin Devamı

ABDULLAH’A MİLLİ DAVET

Haberin Devamı

U-19 Milli Takımı’nın, 22-24 Şubat 2022 tarihlerinde Antalya’da, Tacikistan ve Kırgızistan milli takımları ile oynayacağı hazırlık müsabakalarının aday kadrosu açıklandı. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ile Teknik Direktör Onur Zayim tarafından belirlenen aday kadroya Gençlerbirliği’nden savunma oyuncusu Abdullah Şahindere çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!