Hazırlık bitti sınav başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hazırlık bitti sınav başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 21:45

Yaz transfer dönemini hareketli geçiren takımlardan olan sarı-lacivertliler, futbol mevsimine galibiyetle başlama hedefinde. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’deki tek başkent temsilcisi MKE Ankaragücü, 2023-2024 sezonunun açılış haftasında bugün Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak mücadeleyi hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki MKE Ankaragücü, yaz transfer döneminde; Giresunspor’dan; Riad Bajic, Hayrullah Bilazer ve Alper Uludağ, Hertha Berlin’den Tolga Ciğerci, Ausgburg’tan Rafal Gikiewicz, Adana Demirspor’dan Mert Çetin, Clermont’tan Cem Türkmen, Alanyaspor’dan Efkan Bekiroğlu ve FC Shkupi’den Renaldo Cephas kadrosuna kattı. Geçen sezonun ikinci yarısında takıma katılan isimler Stelios Kitsiou ve Matej Hanousek ile de yeniden anlaşma sağlandı.

LAMİNE DİACK NANTES’E TRANSFER OLDU

Haberin Devamı

Orta sahanın önemli isimlerinden Lamine Diack, Fransa 1.Lig takımlarından Nantes’a transfer oldu. Başkent ekibinde kiralık oynayan isimler; Gökhan Akkan, Kevin Malcuit, Emre Kılınç, Taylan Antalyalı, Milson, Gökhan Töre ve Arda Kızıldağ, Beştepe’den ayrıldı. Sözleşmesi sona eren Gyhas Zahid veda ederken Gboly Ariyibi, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü, Bevic Moussiti-Oko Boluspor, Mervan Yiğit ise Bandırmaspor’a gitti.

2 GALİBİYET 2 YENİLGİ BİR BERABERLİK

Yeni sezon hazırlıklarını Ankara ve Bolu’da yapan Ankaragücü, oynadığı 5 hazırlık maçında; 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 2 kez yenildi. Sarı-lacivertliler, Pendikspor’u 3-2, Karagümrük’ü 1-0 yendi. Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Başkent ekibi, Eyüpspor’a 4-1, Konyaspor’a 3-1 mağlup oldu. Kasımpaşa, oynadığı 4 hazırlık maçında, 3 galibiyet alırken, bir kez yenildi.

İKİLİ REKABETTE ÜSTÜNLÜK KURAMADILAR

Ankaragücü ile Kasımpaşa, bugüne kadar farklı kulvarlarda 25 kez karşılaştı. 2 takım bu rekabette 6’şar kez sahadan üstün ayrıldı. 13 müsabaka berabere tamamlandı. Ankaragücü, rakip sahada oynanan maçlarda bir kez kazanabildi. Geçen sezon oynanan 2 karşılaşma berabere sonuçlandı. Teknik direktörler, Tolunay Kafkas ve Kemal Özdeş’in çalıştırdığı takımlar, 3 kez karşılaştı. 2 teknik adam birer galibiyet alırken, bir müsabaka berabere bitti.
Hakem Bahattin Şimşek, kariyerinde 9 kez Kasımpaşa, 10 kez Ankaragücü’nün maçını yönetti. Başkent temsilcisi, bu maçlarda; 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 3 kez kaybetti. Kasımpaşa ise Şimşek’in görev yaptığı müsabakalarda, 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 5 kez mağlup oldu.

Haberin Devamı

Hazırlık bitti sınav başlıyor

GÖZLER ALİ SOWE’UN ÜZERİNDE OLACAK

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, hazırlık maçlarında ağırlıklı olarak geçen yıl forma giyen isimlere daha fazla süre tanırken, yeni transferler görev verilmesi halinde ilk kez sarı-lacivertli formayı resmi maçta giyme şansına sahip olacak. Kafkas’ın hücumdaki en güvendiği isim, geride kalan sezon takıma en fazla skor katkısı veren Ali Sowe olacak. Gambiyalı forvet, hazırlık karşılaşmalarında da 2 gol attı.

 İLK MAÇLARDA ZORLANIYOR

 Ankaragücü, son 8 sezondaki ilk hafta maçlarında galibiyet alamadı. Son galibiyeti 2007-2008 sezonunda elde eden sarı-lacivertliler, bu süreçte; evinde 1 beraberlik ve 4 yenilgi, deplasmanda ise 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
66. kez düzenlenecek en üst düzey ligde, 54. defa yer alacak olan Ankaragücü, taraftarına ilk hafta galibiyetini en son 2007-2008 sezonunda hediye etti. Sarı-lacivertliler, Alman Teknik Direktör Hans Peter Briegel’le başladığı sezonun ilk haftasında Ankaraspor’u Yasin Çelik ve Ahmet Dursun’un golleriyle 2-1 yenmişti.

Haberin Devamı

 AVRUPA VİZESİ TÜRKİYE KUPASI

Hazırlık bitti sınav başlıyor

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, yeni sezon öncesi rotayı çizdiklerini belirtip, hedeflerine ulaşma yolunda kadrolarını güçlendirdiklerini söyledi. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılacak dereceyi elde etmeyi hedeflediklerini belirtip, “Geçen sezon hakem hatalarıyla mağdur olduk. Yeni sezona başlarken iyi bir kadro kurduk. Bütün takımlar için iyi bir sezon olsun istiyoruz” dedi. Hak edenin kazandığı ve adaletsizliğe uğramadığı bir sezon dilediklerini aktaran Koca, şöyle konuştu: “Türk futbolunun büyük sorunları var. Yılların ihmali söz konusu. Bu sorunların giderilmesi zaman alacak, bizler de o anlamda olumlu atılan adıma destek vereceğiz. Avrupa Kupalarına katılma hedefini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Bir de Türkiye Kupası var. Bir kulübün hedefi olmazsa, sahaya çıkıp oynamanın bir anlamı yok.”

Haberin Devamı

HATALAR OLMASA DAHA YUKARIDA YER ALIRDIK

“Geçen sezon hakem hatalarından kaynaklı 19 puanımız gitti. Diğer kulüplerden de mağdur olanlar var. Hatalar olmasaydı daha iyi yerde ligi bitirirdik. Türkiye Kupası’nda 24 yıl sonra yarı final oynadık. Bu yarı final camia için bir motivasyon oldu. Yeni sezonda daha iyi yerde olmak için çaba sarf ediyoruz. İyi bir kadro kurduk. Bir kanat transferi yaptık. 1-2 transfer daha olacak. Prensipte anlaştığımız oyuncular var. Ancak onların bazı sorunlarını halletmesini bekliyoruz. Ligin ilk 5 haftası her takım için zor ve kritiktir. Bunu alışma süreci olarak nitelendiriyorum. Geçen yılki ana kadroyu koruduk. 7-8 takviye ile daha da güçlendirdik, eksik olan yanlarımızı tamamladık. Camiamız merak etmesin, inşallah sezon sonunda Ankaragücü daha iyi yerlerde olacak. Teknik ekip, futbolcu grubu ve yönetim işbirliği yaparak, taraftarımızla birlikte hedeflediğimiz başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!