Hayvanseverler Mühye’de sabahladı

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler Mühye’de sabahladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 01:33

Ankara’da bir grup hayvansever, Çankaya Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki 40’a yakın köpeğin, belediye ekiplerince Altındağ’da ıssız alanda ölüme terk edilmeye çalışıldığını iddia ederek eylem yaptı.

Haberin Devamı

Ankaralı hayvanseverler, Çankaya Belediyesi’nin Mühye’deki Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan köpeklerin, Altındağ sınırları içerisindeki Kavaklı köyünde ölüme terk edileceği iddiası üzerine barınak önünde toplandı. Barınak önünde sabahlayan ve eylem yapan hayvanseverler, hayvanların güvenli bir yere konulmasını, yetkililerin görevden alınmasını istedi.

Hayvanseverler Mühye’de sabahladı


BİZİ FARKETTİLER DÖNDÜLER

Hayvanseverlerden Ahmet Fatih Er, önceki gece barınak önündeki köpeklere yemek verdikleri sırada barınaktan çıkan bir araçtan şüphelendiklerini ve aracı takibe aldıklarını belirtti. Er, “Araca yaklaştığımız sırada arkada patilerin ve köpeklerin gözlerinin parladığını fark ettik. Çankaya bölgesinden Altındağ Kavaklı köyüne kadar aracı takip ettik. Bizi fark ettiler sonra geri dönmeye başladılar. Jandarma ekiplerini çağırmak istediğimizi söyledik, ‘jandarma benim gittiğim yere gelsin’ dedi ve aracı üzerime sürerek kaçmaya başladı. Daha sonra barınak önüne kadar kovaladık. Şu anda da hiçbir şekilde muhatabımız yok” dedi.

Hayvanseverler Mühye’de sabahladı


YAKALANDILAR ATAMADILAR

Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği (PADER) Başkanı Alper Karmış, merkezin girişinde önünü keserek durdurdukları kamyonetin arkasında küpeleri sökülmüş halde 40’a yakın köpek gördüklerini ve bunu cep telefonlarıyla görüntülediklerini aktardı. Karmış, bu sırada aralarında bir avukatın da bulunduğu bazı hayvanseverler ile belediye görevlileri arasında arbede yaşandığını söyledi. Karmış, “Köpekleri Çankaya Belediyesi sınırlarından çıkarıp Altındağ Belediyesi sınırlarına atmak üzereyken yakalandılar, atamadılar” iddiasında bulundu.

Hayvanseverler Mühye’de sabahladı


Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e çağrıda bulunarak, “Sizden erdemli, onurlu bir davranış bekliyoruz. Lütfen artık bu sorumluya gereğini yapınız. Türkiye’ye örnek olacak bir davranış bekliyoruz” dedi. 

Hayvanseverler Mühye’de sabahladı


ŞİKÂYETTE BULUNDULAR

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Tuğba Gürsoy da Yıldızevler Polis Karakolu’na giderek, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinden şikâyetçi oldu. Barınak çevresindeki köpekleri besleyen hayvanseverler, olayda sorumluluğu bulunan görevlilerin cezalandırılmasını talep etti.

KÖPEK BIRAKMAYA KALKIŞILMADI

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise özetle şöyle denildi: “Her zaman hayvanseverlerle iş birliği halinde olan Çankaya Belediyesi herhangi bir alana köpek bırakmaya kalkışmamıştır. Kamuoyunun ve hayvanseverlerin dikkatini çeken olay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne 19 köpeğin nakli sırasında yaşanmıştır. Konu her yönüyle titizlikle değerlendirilmektedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!