Hayırseverler kazanı 98 yıldır kaynatıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverler kazanı 98 yıldır kaynatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 15:23

Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 1919’da kurulan Ulucanlar’daki Dr. Cevat Naki Akkerman Aş Ocağı’nın kazanları, hayırseverlerin desteğiyle günde 7 bin kişinin sofrasını bereketlendiren yemekleri kaynatıyor.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 1919’da kurulan Türk Kızılayı’nın ilk aş ocağı, 98 yıldır günde 7 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Yılın 365 günü açık olan aş ocağından, ihtiyacı olan herkes yararlanabiliyor. Aş ocağına gelemeyenler için de Kızılay görevlileri, sefer taslarıyla yemek dağıtıyor. Yemeklerin tüm malzemelerinin hayırseverlerin desteği ile karşılandığını belirten Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, “Aşçılarımız sabah 5’te geliyor. Saat 11.00’den itibaren de dağıtım başlıyor. İnsanlar yanlarında getirdikleri kaplarla yemeklerden alabiliyorlar. İhtiyacı olan herkes sıcak yemeğini alabiliyor. Kartaltepe, Hıdırlıktepe, Çinçin Mahallesi, Yenidoğan semtlerinde oturanlar ile Suriyeli, Iraklı ve Türkmen sığınmacılar aş ocağına geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hayırseverler kazanı 98 yıldır kaynatıyor

15 YILDIR YEMEK ALIYORUM

60 yaşındaki Ahmet Ergün 15 yıldır Türk Kızılayı’nın aş ocağından yemek aldığını belirterek, “Evde gelinim, torunum da var. Çalışanımız yok. Aldığımız yetiyor” dedi. 40 yıldır Kale Mahallesi’nde oturan 75 yaşındaki Şerife Kocagöz, torunlarıyla birlikte yıllardır karınlarını Türk Kızılayı’nın yemekleri sayesinde doyurduklarını anlattı. Aşçı Köksal Boztaş, her gün 7 bin kişiye yemek yaptığını söyledi. Yemek dağıtırken, birçok şeye şahit olduğunu ifade eden Boztaş, “İnsanların yaşadıklarını yüzlerinden görebiliyoruz. Onlar sevinince biz de mutlu oluyoruz” dedi.

HERKES BAĞIŞ YAPABİLİR

Herkesin aş ocağı için bağışta bulunabileceğini belirten Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Başkentlilerin, 311 35 74 numaralı telefon veya kizilayankara.org.tr internet adresi üzerinden bilgi alabileceklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!