Haydi Sultanlar bir daha

Güncelleme Tarihi:

Haydi Sultanlar bir daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:27

Ankara’da her zaman başarılı sonuçlar alan bayan voleybolcular, Grand Prix’in ikinci ayağına çıkıyor.

Haberin Devamı

İlk ayakta; ABD, Rusya ve Japonya’yı, Başkentli sporseverlerin de desteğini arkasına alarak deviren ay-yıldızlıların yeni rakipleri; Dominik Cumhuriyeti, Almanya ve Sırbistan.

Ankara’daki organizasyonlarda, Başkent taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak oynayan ve rakiplerini dize getiren Filenin Sultanları, bir kez daha zorlu bir mücadeleye çıkıyor. 2014 FIVB World Grand Prix’inin ikinci ayağı, bugün oynanacak maçlarla başlıyor. 1-3 Ağustos günlerinde yine Ankara’da oynanan ilk ayak maçlarında bayan voleybol milli takımı, ABD, Rusya ve Japonya’yı yenerek, grubu ilk sırada tamamladı. Yeni rakipler, Almanya, Sırbistan ve Dominik Cumhuriyeti. Ay-yıldızlılar, Ankaralı seyircilerle bütünleşip, yeni rakiplerini devirmeyi ve Rusya’daki 3. ayak maçlarına grup lideri olarak gitmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

BAŞKENT HER ZAMAN UĞUR GETİRİYOR

Ankara, Filenin Sultanları’na her kategoride uğur getirirken, milli takım sporcuları önemli organizasyonları Başkent’te oynamak istediklerini her fırsatta dile getiriyor. 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri, Ankara’da düzenlenmiş, rakiplerine voleybol dersi veren ay-yıldızlılar, takım sporlarında 52 yıl aradan sonra olimpiyat vizesi almayı başarmıştı.
2011 yılında Ankara’da organize edilen Avrupa Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası ve 2011 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en üst basamağına milli takımlarımız çıkmıştı. 2003 yılında Başkent’te düzenlenen Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda ise Filenin Sultanları ikinci olarak, tarihinde ilk kez bu başarıyı yakalamıştı.
2. ayak maçları öncesinde 7 puanı bulunan milliler, bugün Dominik Cumhuriyeti, yarın Sırbistan, pazar günü de Almanya ile karşılacak. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak turnuvada, Türkiye’nin tüm maçları saat 19.00’da başlayacak.
Grand Prix’in 3. ayağı 15-17 Ağustos’ta Rusya’da yapılacak. Buradik rakipler, Rusya, İtalya ve Almanya olacak. Gruplarda topladığı puanlar sonunda ilk 4’e giren takımlar, Japonya’daki finalde şampiyonluk için mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!