Haydi, köye okul için buluşuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Haydi, köye okul için buluşuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2008 00:00

ODTÜ mezunlarınca yürütülen ’100 YTL’ye Okul’ kampanyası kapsamında Yeni Türkü grubu sahne alacak. Toplanacak gelir Çoğlu Köyü’ndeki okula harcanacak.

OODTÜ mezunlarının öncülüğünde yürütülen ilköğretim okulu yaptırma kampanyası çerçevesinde, unutulmaz şarkılara imza atan Yeni Türkü grubu, ODTÜ Mezunları Derneği’nin çim amfisinde 9 Temmuz’da müzikseverler ile buluşacak.ODTU Mezunları Derneği’nin desteği ile gerçekleşecek konserden elde edilecek tüm gelir, Ankara ili Çoğlu Köyü’nde yaptırılacak kardeş ilköğretim okulunun inşaatı için harcanacak.

Okul projesi nedir?

ODTÜ mezun ve öğrencileri, herkesin 100 YTL vererek katkıda bulunabileceği ’Okula YÜZ Verin’ adlı proje ile yola çıkarak bir ilköğretim okulu yaptırmaya karar verdiler. Bakanlığın sundugu yer alternatifleri doğrultusunda, eğitim desteği ihtiyacı ve ODTÜ’ye 25 kilometre yakınlığı nedeniyle Çoğlu tercih edildi. Proje ile sadece bir bölgenin okul ihtiyacının karşılanması" düşünülmüyor.

16 derslik okul yapılacak

Yaptırılacak okulun öğrencileri, aileler ve yöre halkıyla, ODTÜ öğrencileri, öğrenci topluluklari ve mezunları arasında kültürel ve sosyal ilişkiler kurulması da hedefleniyor. Çoğlu’da 6 bin 406 metrekare büyüklüğünde bir arsaya yaptırılacak 16 derslikli ’engelsiz’ okulda, spor salonu ve bilim parkının yanı sıra bilgisayar, resim, müzik dersleri için laboratuvar ve çok amaçlı salon bulunacak. 2008 Ağustos’ta temeli atılması düşünülen okulun 2009’da eğitime başlaması planlanıyor.

Grupta kimler var

Yeni Türkü, 1978 yılında Derya Köroglu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan tarafından Ankara’da kuruldu. Yenilenen üyeleriyle her daim muzikseverlerin ilgisini ceken grup, Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu (klavyeli çalgılar), Raci Pişmişoğlu (bas gitar), Furkan Bilgi (klasik kemence, vokal), Erdinç şenol (Davul, Perkusyon), Fatih Ahıskalı (ud) tarafından yaşatılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!