Hayat veren sanat şenliği

Güncelleme Tarihi:

Hayat veren sanat şenliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2021 16:29

Pandemi döneminde zor günler geçiren Ankara Kalesi esnafı ve Başkentliler, ‘Kale Sanat Şenliği’nde buluştu. Şenlikte, resim, heykel, seramik, ebru sanatçıları, müzisyenler, folklor grupları ve mehteran takımı sokaklarda canlı performans sergiledi.

Haberin Devamı

Pandemi döneminde zor günler geçiren Ankara Kalesi esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen ‘Kale Sanat Şenliği’ne Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Sanatçıları ve vatandaşları esnafla buluşturan şenlik sayesinde sanat kale sokaklarına taşındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Altındağ Belediyesi, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi ve Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen şenlikte Mehteran gösterisinden ressamların sanat atölyelerine kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Hayat veren sanat şenliği


KENTLİ ÖZLEMİŞTİ

Başkentlilerin sanatla ve sanatçılarla buluşmayı özlediğini ifade eden Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın sanatın da başkenti olması için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Ankara’nın kalbi olan Ankara Kalesi’nde düzenlenen şenlik için Kale Meclisi’miz birden çok alanda etkinlik planladı. Ankara’daki sanatçılarımız 2 yıldır bir etkinlik ortaya koyamıyordu. Bütün Ankaralıları bundan sonra bu etkinliklere davet ediyoruz.”

Hayat veren sanat şenliği


CANLI PERFORMANS

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici ise şenliğin tüm toplum kesimlerini bir araya getirdiğine dikkat çekerek, “Ankara Kalesi’nde resim, heykel, seramik, ebru sanatçıları bütün sokaklarda canlı performanslarını sergiledi. Müzisyenleri, folklor gruplarını, mehteran takımı ve sanatçılarımızı buluşturduk. İnsanlar pandemi döneminden sıkıldı, esnafımız iş yapamaz oldu. Bunları gidermek için bu etkinliği düzenledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!