Hayaller ‘Bodrum’da kaldı

Güncelleme Tarihi:

Hayaller ‘Bodrum’da kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 16:50

İlk maçta rakibi Bodrumspor’a 4-2 yenilen ve mutlak 2 farka ihtiyaç duyan sarı-lacivertliler, Ostim Stadı’nda oynanan rövanşı 3-2 kazansa da kupadan elenip, taraftarını çileden çıkardı.

Haberin Devamı

Süper Ligde 5 maçtır kazanamayan, sarsıntılı sürecin ardından, Teknik Direktörü İsmail Kartal ile yollarını ayıran Ankaragücü, gergin ortamda oynadığı Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında, İkinci Futbol Ligi temsilcilerinden Bodrum Belediye Bodrumspor’u 3-2 yense de elenmekten kurtulamadı.
Ostim Stadı’nın bozuk zemininde, hafta içi mesaisi olmasına rağmen kendisini desteklemeye gelen taraftarının önünde maça başlayan Ankaragücü, 24. dakikada öne geçti. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Cerci takımını 1-0 öne taşırken, tur umutlarını da arttırdı.
Ancak golden sonra tablo bir anda değişti. Bu golden 5 dakika sonra konuk ekip, Cem Ekinci ile beraberliği sağladı. Ankaragücü yediği golün şokunu üzerinden atamadan, kalesinde ikinci golü gördü. 35. dakikada bu kez Orhan Aktaş, topu filelere gönderip, Bodrumspor’u 2-1 öne geçirdi. İlk devre 2-1 tamamlandı.
İkinci yarıda heyecan fırtınası
Ankaragücü ikinci yarıya çıkarken, İlhan Parlak ve El Kabir’i oyuna alıp, 4 hücumcu ile oynamaya başladı. 51. dakikada gelişen Bodrumspor atağında, Cem’in, savunma ve kaleci Korcan’ın bakışları arasında yaptığı vuruş, yan direkten döndü. Bir kaç dakika sonra bu kez direğe takılan isim Ankaragücü’nden Kubilay oldu.
72. dakikada Ankaragücü, Kehinde’nin golü ile skora yeniden denge getirdi. 76. dakikada Kehinde’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı yine Cerci kullanıp, takımını 3-2 galibiyete getirdi.
Kalan bölümde Ankaragücü’nün çabası başka gol getirmedi ve kupa beyi unvanlı Ankaragücü, beşinci turda kupa serüvenine noktayı koydu. Hafta içinde oynanan kupa rövanş maçında Ankaragücü taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 2 bin sarı-lacivertli taraftar stattaki yerini alırken, oynanan oyun ve alınan sonuca tepki gösterdi. Taraftarlar, takım ikinci yarıya çıkarken, kaleci Korcan ile kısa süreli bir tartışma yaşadı.

Haberin Devamı

 ZORLUKLARI YİNE AŞARIZ

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Genel Müdürü Mehmet Ünal’ı makamında ziyaret etti. Başkan yardımcısı Metin Akyüz’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Ankaragücü ile ilgili gelişmeler konuşuldu.
Yiğiner, Ankaragücü’nün başarısı için yoğun bir çaba ve emek sarf ettiklerini vurgulayıp, “Zorlukları aşarak bugünlere geldik. Sezon başından bu yana takımımız başarılı grafik çizmesine rağmen, bazı konular bahane edilerek, son haftalarda ciddi bir düşüş yaşadık. Ancak Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

KURUMUN DESTEĞİ SÜRECEK

MKE Genel Müdürü Mehmet Ünal ise yerli ve milli savunma sanayisinde atılan adımların önemine dikkati çekerek, “MKE kurumunun ürettiği silah ve mühimmat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarısına büyük katkı sağlıyor. Yerli imkanlarla yapılan bu projeler, ülkemiz ve milletimiz adına büyük bir gurur kaynağı” değerlendirmesinde bulundu.
Ünal, A.Gücü’nü de yakından takip ettiğini belirterek, kurum olarak kulübe ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.
Ziyarette Yiğiner, Ünal’a isminin yazılı olduğu A.Gücü forması ve atkısı hediye etti. Ünal ise Yiğiner’e, Fırtına obüsünün maketini verdi.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ’DEN ÖZEL ÖDÜL

Boğaziçi Üniversitesi’nin geleneksel spor ödülleri töreninin 8.’si yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulunun düzenlediği organizasyonda, öğrenciler tarafından 10 farklı kategoride seçilen “yılın enleri” açıklandı. 6 sezon sonra yeniden Süper Lige dönen Ankaragücü, yılın en iyi çıkış yapan takımı ödülünü kazandı. Yılın en iyi bireysel sporcusu ödülünü ise Başkentin yetiştirdiği şampiyon milli tekvandocu İrem Yaman aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!