Hayalim Ankara’da meydan konseri

Güncelleme Tarihi:

Hayalim Ankara’da meydan konseri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 16:41

Tekfen Filarmoni, çellist Alban Gerhardt’ın solist olduğu bir programla 6 Mart’ta Ankaralı müzikseverlerle bir araya geliyor. ‘Birleşik Avrupa için Müzik Hareketi’nin öncülüğünü yapan Gerhardt, Başkent’te meydan konseri vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Akdeniz, Karadeniz ve Hazarlı müzisyenlerden oluşan, temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ruhuna sahip çıkan Tekfen Filarmoni, Almanya’da müzisyen bir aileden gelen Alban Gerhardt’la beraber Cumhurbaşkanlığ Senfoni Orkestrası sahnesinde konser verecek.
48 yaşındaki Alban Gerhardt; hapishanelerde, hastanelerde, tren istasyonlarında klasik müziği hiç deneyimleme şansı olmamış insanlara Klasik Batı Müziği’ni hissetme şansı vermeyi kamu borcu olarak görüyor. Hürriyet Ankara’ya açıklamalarda bulunan Gerhardt, “Bu alanlarda müzik icra ederken, Bach’ın müziğine âşık olabilecek birine ulaşmanın ve topluma bazı şeyleri geri verebilmenin hazzını yaşıyorum” dedi.

HALKA AÇIK BİR MEYDANDA

Müzisyen, Ankara’da halka açık bir meydanda konser vermeyi hayal ettiğini belirtti. Avrupa’da son yıllarda yükselişe geçen Avrupa Birliği’ne zıt kutup olarak ortaya çıkan aşırı sağ siyasi harekete karşı kurulan “Musicians4UnitedEurope” (Birleşik Avrupa için Müzik) hareketinin öncülüğü yapan Gerhardt, icrasını da bu harekete hitaben gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!