Hayalet şeritler

Güncelleme Tarihi:

Hayalet şeritler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 15:16

Strazburg Caddesi’nde kaybolmaya başlayan sarı şeritler ve duyarsız vatandaşların ‘park işgali’ engelli yolunu kullanılamaz hale getirdi. Semt sakinleri şeritlerin onarılarak, hatalı parklara karşı cezai işlem uygulanmasını istiyor.

Haberin Devamı

Başkentin merkez noktaları arasında bulunan Strazburg Caddesi’nde görme engellilerin yürümelerine yardımcı olan hissedilebilir sarı şeritler yok olmaya başladı. Yine aynı caddede duyarsız sürücüler, araçlarını sarı şeritlere park ederek, engelli yolunu işgal ediyor.

BİRKAÇ ADIMDA KAYBOLUYOR

Günün her saati yoğun yaya trafiğine sahip cadde üzerinde bulunan sarı şeritler, bir kaç adım aralıkla kaybolmaya başlıyor. Zamanla aşınan ve kaybolan engelli yolu, duyarsız vatandaşlar tarafından park alanı olarak da işgal ediliyor. Bölge sakinleri ve esnaf sarı şeritlerin zamanla aşındığını ve yetkililerin engelli yolunu yeniden kullanılabilir hale getirmek için yenileme çalışması yapmasını gerektiğini söylüyor. ‘Park duyarsızlığının’ günün her saati yaşandığı söyleyen vatandaşlar, “Görünce uyarıyoruz, ancak ertesi gün yine aynı yere park ediyorlar. Trafik ekipleri cezai işlem uygulamalı” diyor.

Haberin Devamı

DİLENCİLER CADDEYE ÇIKTI

SEMT sakinleri ayrıca Ramazan ayında cadde üzerinde dilencilerin sayısının arttığını belirtti. Küçük çocukları oyunlarına alet eden dilenciler, cadde boyunca yürüyen vatandaşların duygularını istismar ederek para talep ediyor.

CADDE BOYU FUHUŞ KARTI

Yine aynı cadde üzerinde yerlere atılan fuhuş ve cinsel içerikli reklam kartları semt sakinlerinin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar “Mübarek Ramazan ayında, çoluk çocuk yüzlerce Ankaralının yürüdüğü kaldırımlar fuhuş reklamları ile dolu” diyerek önlem alınmasını istiyor.

KIZILAY VE ULUS’TA YENİLENDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin hasar gören hissedilebilir sarı şeritleri tespit ederek geçtiğimiz ay başlattığı çalışmalar kapsamında, yeni üretilen dayanıklılığı arttıran özel kaldırım taşları engelli vatandaşların yoğun olarak kullandığı Kızılay ve Ulus bölgelerine monte edilmişti.
Sarı şeritlerin kaybolmaya başladığı caddede, duyarsız birçok sürücü araçlarını park ederek engelli yolunu işgal ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!