Hayal satıcısı farkındalık yarattı

Güncelleme Tarihi:

Hayal satıcısı farkındalık yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2021 01:57

Ünlü oyuncu Berna Laçin, gerçek bir yaşam hikâyesinden yola çıkan tek kişilik oyunu ‘Hayal Satıcısı’ ile sahne aldı. Oyun büyük beğeni kazandı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ etkinlikleri kapsamında, Hayal Satıcısı isimli oyunu başkentlilerle buluşturdu. Oyuncu Berna Laçin, kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak için Yılmaz Güney Sahnesi’nde sahnelenen oyunda, kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tuttu. Laçin, oyun sonunda izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Hayal satıcısı farkındalık yarattı


ANLATILMAYAN ÖYKÜLER

Kadına yönelik şiddetin ve toplumsal cinsiyet tartışmasının farklı boyutlarını ele alan ‘Anlatılmayan Öyküler’ video sergisi, Asia Minor Home’da ziyarete açıldı. Sergide Aysel Yıldırım, Berna Laçin, Damla Kılıçoğlu, Dilşad Budak Sarıoğlu, Duygu Dalyanoğlu, Nilüfer Akcan Tekin ve Tülay Günal’ın canlandırdığı yedi karakterin videoları yer alıyor. Sergideki videoların gerçek yaşam öykülerinden esinlenerek kurgulandığını belirten Deniz Şengeç, “Sergi, kadına yönelik şiddetin toplumun her kesiminde ve alanında karşılaşılabilecek bir olgu olduğuna odaklanırken, şiddetin çeşitli fiziksel, psikolojik boyutlarını ele alıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!