Havuzlara sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Havuzlara sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 00:00

Afrika sıcaklarının etkisi altındaki Ankara’da havuzlar da vatandaşların en çok rağbet ettikleri mekanlar haline geldi. Gölbaşı Kaymakamı Hakkı Uzun da bu yıl denetimlerin normalin üzerinde olması için talimat verdi.

GÖLBAŞI Kaymakamı Hakkı Uzun, "Her yaz mevsimi yapılan denetimler, bu yıl mevsim sıcaklarının normalin üzerinde olması nedeniyle daha sık yapılacaktır" dedi.

Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak ile ilçede faaliyet gösteren havuzların sık sık denetlenmesi ve su numunelerinin kontrol edilmesi yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Uzun, ilçede 20’den fazla havuz olduğunu belirterek, "Her yaz mevsiminde yapılan denetimler bu yıl mevsim sıcaklarının normalin üzerinde olması nedeniyle daha sık yapılacaktır. Havuz sularının temiz olması şartı her zaman olduğu gibi sürekli aranacak" dedi.

Havuzlarda kirliliği engellemek amacıyla Gölbaşı Sağlık Grup Başkanlığı, Gölbaşı Veteriner Müdürlüğü, Gölbaşı Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile bir veterinerden oluşan ekip, ilçedeki havuzlardan numune alarak denetim yapıyor. Gölbaşı’nda özel ve kamuya ait olimpik, yarı olimpik olmak üzere 20’den fazla havuz bulunuyor. Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği havuzların giriş ücretleri, 5 ile 25 YTL arasında değişiyor.

İlçede, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Piyango Tesisleri, Ulaşan Hotel, Pınar Tesisleri, Emmioğlu Sosyal Tesisleri, İhracatçılar Birliği Sosyal Tesisleri, Patalya Hotel, Bizim Çatı Sosyal Tesisleri, Gölan, Akalın, TEİAŞ Sosyal Tesisleri, My Garden Tesisleri, Gölbaşı Watercity Aquapark işletmelerindeki havuzların yanı sıra birçok sitenin de özel havuzu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!