Havalar soğudu su sayaçlarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Havalar soğudu su sayaçlarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 17:06

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, hava ısısının eksilere düşmesi nedeniyle, vatandaşlara su sayaçlarının donarak zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Abonelerin ve apartman yönetimlerinin önlem almaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Su sayaçları ya da su boruları donan abonelerin sıcak su ve ateşle müdahale etmelerinin yanlış olduğunu belirten ASKİ yetkilileri, bu yöntemlerin su sayaçlarını kullanılamaz hale getirdiğini söylediler. Su sayaçlarının bulunduğu yerde karşılıklı hava akımına karşı korunması gerektiğinin altını çizen yetkililer, sayaçların açık bölümlerinin cam yünü, bez parçası, talaş ya da boru kılıfı gibi kaplama malzemelerle kapatılmasının daha doğru olduğunu ifade etti.

VANAYI KAPATIN, 153’Ü ARAYIN

Kırık sayaç camlarının vakit kaybetmeden değiştirilmesi gerektiği uyarısında da bulunan yetkililer, sayaçların bulunduğu yerlerin temiz, aydınlık ve rüzgar almayan yerler olmasına özen gösterilmesini istedi. Sayaçların donması halinde ise patlayan sayaçlardan akan suyun diğer sayaçların donmasını engellemek için de vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların vakit kaybetmeden durumu ALO 153’ü arayarak bildirmeleri gerektiği bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!