Hatıra ormanından hafriyat ormanına

Güncelleme Tarihi:

Hatıra ormanından hafriyat ormanına
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 09:32

Kaçak moloz ve hafriyat dökümünün son adresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı başındaki bir hatıra ormanı oldu. Çamların arasında biriken çöp tepeleri görenleri şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Başkent’te, yasal döküm alanlarına ya da belediyelerin temizlik ekiplerine para vermekten kaçanlar, kaçak hafriyat ve moloz dökümü yaparak çevreyi kirletmeye devam ediyor. Yasağa aldırış etmeyen bilinçsiz kişilerin son adresi; Sabancı Bulvarı üzerindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasının yaklaşık 300 metre uzağındaki Türkiye Petrol Jeologları Derneği Hasan Emiroğlu Hatıra Ormanı oldu. Çamların arasındaki biriken moloz yığınları ve atık malzemeleri ‘pes artık’ dedirtirken, Sabancı Bulvarı’nın kenarları da çöp yığınlarıyla doldu. Kirlilik manzarasına şahit olan vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını ve bölgenin temizlenmesini istiyor.

GECELERİ DÖKÜLÜYOR

Çevre sakinleri kaçak dökümün gece saatlerinde yapıldığına dikkat çekerek şunları söylüyor: Yaklaşık bir haftadır manzara böyle. Gece gelip döküyorlar, şuana kadar temizleyen de olmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı başında, hatıra ormanın çamların arasındaki kirlilik Başkent’e yakışmıyor. Denetimler artırılmalı.”

CEZASI 5 BİN TL

Çevre Kanunu’na göre, döküm alanları dışına moloz ve inşaat atığı atanlara Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılıyor. Kabahatler Kanunu’na göre belirlenen alanlar dışına döküm yapan kişilere 100 TL ile 3 bin TL arasında, inşaat faaliyetini yürüten tüzel kişi hakkında da 5 bin TL’ye kadara idari para cezası uygulanıyor. Atıkları kaldırma işlemlerinin masrafları da bu kişilerden alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!