Hatay lezzetleri Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Hatay lezzetleri Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 16:58

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği’nin Hataylı depremzede esnafa destek olması için düzenlediği ‘Hatay Dayanışma Günleri’ Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. 9 Temmuz’a kadar sürecek olan etkinlikte yöresel lezzetler ve ürünler yer alıyor.

Haberin Devamı

Hataylı depremzede esnaflara destek olmak amacıyla Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği tarafından organize edilen Hatay Dayanışma Günleri, dün Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. 9 Temmuz’a kadar devam edecek olan Hatay Dayanışma Günleri’nde Hatay’ın yöresel ürünleri, tarihi ve kültürü başkent Ankaralılarla buluşacak. Hatay’dan gelen depremzede esnafların yöresel ürünlerini başkentlilerle buluşturduğu etkinlikte alışveriş stantları yoğun ilgi görüyor.

MOTİVASYONA İHTİYAÇLARI VAR

Hatay lezzetleri Ankara’da

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, “Biliyorsunuz ki asrın felaketinde en çok etkilenen illerden bir tanesi Hatay Antakya. Burada esnaflarımızın birçoğunun iş yeri yıkıldı. Oradaki istihdamın ve üretimin devam ettirilmesi şu anda mümkün değil. Biz de başkent Ankara’ya geldik. Sağ olsun Altındağ Belediyesi büyük katkılarıyla Millet Bahçesi’ni tahsis etti. Bizde esnaflarımızla beraber buraya geldik. Esnafımızın maddi ve manevi motivasyona ihtiyaçları var. 9 Temmuz'a kadar esnafımıza Ankaralı vatandaşlarımız destek sağlayabilirler. Burada Hatay’ın müthiş lezzetlerini bulabilirler” diye konuştu. Esnafların değerlendirmeleri ise şöyle oldu.

Haberin Devamı

TÜM ANKARALILARI BEKLİYORUZ

Hatay lezzetleri Ankara’da

Mehmet Dağcı: “Hatay Kırkhan’dan geliyoruz. Hatay ve Gaziantep bazlı bir kuruluşuz. Depremde bu şubeler yıkıldı şu anda konteynerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Tanıtım günleri bizim açımızdan iyi oluyor. En azından Hatay’ın unutulmadığını gösteriyor.”

Hatay lezzetleri Ankara’da

Sehan Zencir: “Hatay Samandağ’dan geliyoruz. Biz Hatay’daydık, Antakya’da. Maalesef şu anda işletmemiz yok. Tanıtım günleri depremden sonra boşta kalan insanlarımız için bir meşgale, ekmek kapısı oluyor. Belli bir süre, iş düzene girene kadar bazı belediyeler sağ olsun bizleri çağırdı. Biz de etkinliklere katılıyoruz ondan sonra iş yerimizi tekrar açacağız inşallah. 5 yıl önce de gelmiştik, yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık. Stantta içli köfte, kaytaz böreği, humus, babaganuş, harbiye kebabı, kâğıt kebabı, tepsi kebabı, belen tavası, katıklı ekmek gibi saymakla bitmeyen ürünler var. Gelip görmek lazım, dünya mutfağına adayız oldukça geniş kültürlü yemeklerimiz var. Tüm Ankaralıları bekliyoruz." 

Haberin Devamı

Hatay lezzetleri Ankara’da

KÜNEFE YARIŞMASI RENKLENDİRDİ

Hatay Dayanışma Günleri’nde bir tepsi künefenin içerisinde altın bulabilme yarışı da renkli anlara sahne oldu. Tepsi içerisindeki altını bulabilmek için kıyasıya bir mücadele içerisine giren beş yarışmacı arasından kazanan isim Hüseyin Kılıç oldu. Kılıç, “Antakyalı olup da künefeyi sevmeyen yoktur. Ben de çok severim. Hem güzel bir künefe yedim hem de güzel bir altın kazandım. Altın hatıra olarak kalacak bende, bozdurmayacağım” dedi.

Hatay lezzetleri Ankara’da

Hatay lezzetleri Ankara’da

BAKMADAN GEÇME!