Hastaya çifte çile

Güncelleme Tarihi:

Hastaya çifte çile
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 17:47

* Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi sakinleri, mahalleye 3 kilometre mesafedeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne direkt ulaşım istiyor. * Hastaneye iki vesait gidilebildiğini belirten muhtar Suna Sezer, “5-10 dakikalık bir mesafedeyiz ama direkt ulaşım olmadığından hastaneye varış neredeyse bir saati buluyor” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi’ndeydik.
Turgut Özal Mahallesi muhtarı Suna Sezer, mahallelerine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne direkt ulaşım talebinde bulunarak, “Kış ayına girdik, yaşlı ve hasta bireyleri de düşünmek gerek. Karda, kışta nasıl gitsinler?” dedi. Muhtar Sezer, mahallenin öncelikli sorununu şöyle anlattı:

Hastaya çifte çile

İKİ ADIMLIK MESAFE UZADIKÇA UZUYOR

“Turgut Özal Mahallesi, şu an hızla gelişen yapısı ile başkent Ankara’nın ikinci büyük mahallesi olarak anılıyor. Yaklaşık 80 bin nüfusumuz, 45 bin civarı da seçmen sayımız var. 2010 yılında muhtarlığa seçildiğim zaman 6 bin seçmen sayısı vardı ve 50’ye yakın site bulunmaktaydı. Şimdi bu sitelerin sayısı 300’ü buldu. Yani mahallemizin nüfusu giderek artıyor. Haliyle bazı sorun ve talepler de ortaya çıkıyor. Şu an için mahallemiz sakinlerinin en büyük sorunu, mahalleden direkt olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden bir ulaşım aracının olmaması. Özellikle yaşlılar, hamileler ve hastalar iki vesait araç kullanarak hastaneye ulaşım sağlayabiliyor. Oysaki hastanenin mesafesi bize oldukça yakın, Yeni Batı Mahallesi’nde bulunuyor. 5-10 dakikalık bir mesafedeyiz ama direkt ulaşım olmadığından hastaneye varış neredeyse bir saati buluyor. Mahalle sakinleri, hastaneye gitmek için önce otobüse biniyor, metronun Batıkent istasyonuna geliyor, oradan da 298 hat numaralı EGO otobüsü ile hastaneye gidiyor. Öte yandan çoğu mahalle sakini de taksiyle ulaşım sağlıyor. Özetle, neredeyse iki adımlık olan bir mesafe uzadıkça uzuyor. Yaklaşık 80 bin nüfusu olan bir mahalle olduğumuz için hastaneye giden vatandaş sayımız da fazla. Üstelik kışa girdik, yaşlı ve hasta bireyleri de düşünmek gerek. Karda, kışta nasıl gitsinler? Talebimiz, ivedilikle mahallemizden hastaneye direkt ulaşımın sağlanması. Bunun için belli saatlerde ring bile oluşturulabilir. Otobüsün illa mahallemizin her cadde ve sokağından geçmesine gerek yok. Mahallemizin merkez noktalarından geçmesi bile yeterli. Dolmuşlar da aynı şekilde. Önemli olan bu mağduriyetin en kısa zamanda sona ermesi.”

Haberin Devamı

Hastaya çifte çile

Haberin Devamı

Hastaya çifte çile

HASTAYKEN DAHA DA ZOR OLUYOR

Hastaya çifte çile

Rahatsızlığı nedeniyle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen mahalle sakini Hakkı Çavdar, “Turgut Özal’dan hastaneye direkt ulaşımın sağlanması gerekiyor” derken bir başka mahalle sakini Ekrem Aktepe ise, “Ellerimden rahatsız olduğum için çok sık hastaneye gidiyorum ve rahatsızlığımdan ötürü araç kullanamıyorum. Buradan hastaneye taksiyle gitmek durumunda kalıyorum. Kış geldi çattı, gidişimiz daha da zor olacak. Yetkililerden talebimiz, mahallemizden hastaneye direkt olarak ulaşım sağlanması. Ringlerle ulaşım sağlanabilir” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Hastaya çifte çile

TURGUT ÖZAL MAHALLESİ’NİN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Suna Sezer, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:
* Her mahallenin benzer sorunlarından biri olan başıboş köpek sorunu bizim mahallemizde de yaşanıyor. Köpek popülasyonunda inanılmaz bir artış var. Çevre ilçelerden de köpek bırakanlar oluyor. Turgut Özal Mahallesi olarak, hayvanların yaşam alanlarına ve haklarına saygı duyuyoruz fakat sayıca artan sokak köpekleri de birçok mahalle sakinini tedirgin ediyor. Bu noktada bir kısırlaştırma seferberliği-kampanyası yapılabilir. Çözüm elbette ki barınağa kapatmak değil, fakat hayvanlar için hijyenik, geniş rehabilitasyon merkezleri hayata geçirilebilir aynı Avrupa’daki gibi. Uzak noktalara yapılmasına da gerek yok, vatandaşların istedikleri zaman ziyaret edebilecekleri yerlere onlar için güzel bir yaşam alanı oluşturulabilir. Bu noktada merkezi ve yerel yönetimlerin birlikte atacağı adımlar son derece önemli.

Haberin Devamı

* Mahalle sakinleri, havalimanına ulaşımda sıkıntılar yaşıyor. Esenboğa Havalimanı’na ulaşım için kullanılan Havaş otobüsleri güzergâhı eskiden Çakırlar’dan geçiyordu. Sonrasında Sincan’a alındı. Mahalleli olarak güzergâhın geri oluşturulması için imza topladık, dilekçe verdik, fakat bir sonuç alamadık. Talebimiz, Havaş otobüslerinin yeniden bölgemizden geçmesi.

Hastaya çifte çile

* Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Bulvarı’nda hız kesici olmasına rağmen çok sık kaza meydana geliyor. Üstelik hız sınırı da 50 fakat araçlar oldukça hızlı seyrediyor. Bulvarın bulunduğu yer, aynı zamanda okulların yoğun olduğu bir bölge. İleride can ve mal kaybı yaşanmaması adına bu bulvara bir üst geçit talebimiz var. Yapılacak olan üst geçit yayalar için daha güvenli bir ulaşım sağlayacaktır.

Haberin Devamı

* Mahallemizin nüfusu arttıkça zamanla altyapı, üstyapıyı kaldıramaz hale geldi. Temiz su hatlarının genişletilmesi ve gözden geçirilmesi gerek, basınç düşük olduğundan ötürü evlere az su gidiyor. Kanalizasyon sistemi de mahallemizdeki nüfusu kaldırmıyor, yeterli gelmiyor. Öte yandan birçok sokağımızda yağmur su hattımız da yok.

Hastaya çifte çile

* Mahallemizde şu anda altı tane devlet okulumuz bulunuyor, fakat nüfusa oranladığımızda bu sayı, talebi karşılamıyor. En zaruri ihtiyaçlarımızdan biri, mahallemizdeki okul sayısının artırılması. En az üç yeni okula ihtiyacımız var. Üstelik buna uygun alanlarımız da var.

* Turgut Özal’da Yenimahalle Belediyesi, belediyecilik anlamında çok güzel işlere imza attı. Bunlardan birisi de hayata geçecek olan Cumhuriyet Akademisi. Mahallemize bir de Kadın ve Gençlik Merkezi ya da BELMEK talep ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de bu anlamda sizin aracılığınızla sesleniyoruz.

BAKMADAN GEÇME!