Hasta miniklere bayram sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Hasta miniklere bayram sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:32

Tedavileri gereği Ramazan Bayramı’nı hastanede geçirmek zorunda kalan çocuklar, Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu’nun sürpriziyle neşelendi. Hediyeler dağıtan gönüllüler, minik yüzleri güldürdü

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu, tedavileri nedeniyle Ramazan Bayramı’nı Gazi Hastanesi’nde geçirecek olan çocuklar için erken bayram etkinliği düzenledi. Topluluk üyeleri, Onkoloji bölümünde yatan kanser hastası çocuklar başta olmak üzere minikler için hazırladıkları bayramlık, oyuncak, boya kitabı ve kişisel bakım ürünlerinin dağıtımını gerçekleştirdi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, etkinliğin çocukların morali için çok güzel bir motivasyon olduğuna vurgulayarak şöyle dedi:

TEDAVİLERİ HIZLANIYOR

“Ramazan Bayramı’nda tedavilerinin sürmesi nedeniyle hastane dışına çıkamayan, özellikle kanser tedavisi gören çocuklarımız için Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu, çok güzel bir etkinlik düzenledi. Çocuklar çok ağır tedaviler alıyor, aylarca hastanede yatıyor. Sürekli kapalı mekanda kalmaları ciddi bir travmaya yol açıyor. Topluluğun enerjisi çok yüksek. Çocuklara moral veriyorlar. Bu yüzden hepsine minnettarım. Çok özel bir şey yapıyorlar. Devlet tedavi gören çocukların tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Sürecin moral kısmında ise gönüllüler devreye giriyor. Hastalıkla mücadele safhasındaki çocuklarının moralinin yerinde olması, tedavinin hızlanmasına katkı sağlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Topluluğun Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Gazi Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Emrah Altuntaş ise şönları söyledi:
“Hastanede kalan çocuklara bayram hediyeleri dağıttık. Sponsorlarımızın bize sağladığı imkanlar dahilinde çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tedavi süreçleri nedeniyle Ramazan Bayramı’nı hastanede geçirmek zorunda olan çocukların üzüntüsünü elimizden geldiğince mutluluğa çevirmek istedik. Topluluk olarak, sponsorlarımızdan para talep etmiyoruz. Onlardan, yardım edeceğimiz grubun ihtiyacı olan şeyleri satın almalarını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!