Hareket dolu bir hafta

Güncelleme Tarihi:

Hareket dolu bir hafta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2021 22:04

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerine bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Bugün 14.00-17.30 saatleri arasında, EGO Bisiklet Kampüsü’nde kadın ve çocuk sürüş eğitiminin verilmesiyle başlayacak etkinlikler kapsamında bu pazar Aşkaabat Caddesi trafiğe kapatılacak ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’un start vereceği büyük Ankara turu gerçekleştirilecek. Cadde üzerinde ve Anıtpark’ta konserler, DJ performansı, Büyük Ankara turu, VR gözlüklü sürüş simülasyonu, yoga, zumba dansı, spor faaliyetleri düzenlenecek.

ETKİNLİKLERİN TAVKİMİ ŞÖYLE:

-18 Eylül Cumartesi, 15.00-18.00 saatleri arasında, çocuklar için sürüş şenliği Adnan Ötüken Parkı’nda başlayacak, Anıtpark’da ise son bulacak. Anıtpark’ta ‘Bir Kocaman Eşek’ adlı tiyatro oyunu sergilenecek.

-19 Eylül Pazar, 10.00-18.00 saatleri arasında, Aşkaabat Caddesi’nde (Bahçeli 7. Cadde) otomobilsiz pazar etkinliği düzenlenecek.
-20 Eylül Pazartesi saat 12.30, EGO Bisiklet Kampüsü, ‘Başkentin Keyfini Sür Avrupa Hareketlilik Haftası Özel Yayını.’

Haberin Devamı

-20 Eylül 2021 Pazartesi saat 14.00, EGO Bisiklet Kampüsü, Bisiklet ve İnsan Psikolojisi.

-21 ve 22 Eylül’de saat 14.00’da EGO 4. Bölge’de EGO otobüs şoförlerine ‘Trafikte Bisiklet Empati Eğitimi’ verilecek.

-22 Eylül’de ‘İşe Bisikletle Gidiyorum’ sosyal medya kampanyası düzenlenecek, işe bisikletle giden vatandaşların sosyal medyada #İşeBisikletleGidiyorum, #BikeToWork tag’ları ile yapacağı paylaşımları web sitesinde, dijital ekran ve panolarda yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!