Hangi cephede savaşacağız

Güncelleme Tarihi:

Hangi cephede savaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Kulübün 24 milyon TL vergi borcu olduğunu ifade eden Başkan, “FIFA’daki dosyalardan başımızı kaldıramadan yeni sorunlar çıkıyor. Borcu yapan çekip gitmiş. Vergi borçlarının, geçmiş yönetimlere rücu etmesi için yasal çalışma yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, kendi yönetimlerine ait olmayan borçları ödemekten yorulduklarını belirtip, “Hangi cephede mücadele edeceğimizi şaşırdık. Geçmiş dönem yönetimleri ödeme yapmadığından 24 milyon TL vergi borcu birikmiş. Geriye doğru, kim vergi borcunu ödememişse, onunla ilgili yasal süreci başlatacağız” diye konuştu.
Ankaragücü’ne sahip çıkma ve onu yaşatma konusunda verdikleri savaşta çok yalnız bırakıldıklarını, destek olması gerekenleri yanlarında bulamadıklarını dile getiren Yiğiner, şunları söyledi:
“İlk gün ne söylediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Zor günümüzde yanımızda olanların biz de yanında oluruz. Bize sırtını dönenlere biz de sırtımızı döneriz. Bu kulüp, geçmiş dönem yönetimlerinin borç yükü ile bitme noktasına getirilmiş. Yaklaşık bir ay önce FIFA’dan 2 dosya daha geldi. Stefan Senecky ve Drago Gabriç, alacakları ödenmediği için dava açmış. Zaten, 12 dosya vardı. Bir de bu ikisi eklendi. Eksi puan ve küme düşürülme tehdidi, mevcut olan bu dosyalarla ilgili ödeme yapılmadığı anda tepemize inecek gibi duruyor. Bunların hangisi bizim yönetimin borcu. Gabriç kiralık gelmiş, oyuncunun parası ödenmemiş. Şimdi biz bu yükün altına giriyoruz. Ödeme planı yaptık, miktarı belirledik. Diğer dosyalar gibi bunu da çözüme kavuşturacağımızı umuyorum. Senecky ile ilgili olarak da FIFA’ya yazı yazdık. Bu oyuncunun TFF nezdinde de davası olduğunu ve iki ayrı davanın yürütülmemesini, burada bu sorunu çözmek için çalışma yapacağımızı ilettik. FIFA’dan yazı bekliyoruz. Stanislav Sestak ile ilgili sorunu herkes biliyor. 2 milyon 900 bin Euro bonservis bedeli ile Ahmet Gökçek yönetiminde alınan oyuncu, bu bedel ile ilgili ödeme yapılmadan 400 bin Euro’ya Bursaspor’a satılıyor. Arada 6 milyon TL fark var. Bugün o 6 milyonu masaya koysak, PTT Birinci Lige yeniden çıkarız.”x

Haberin Devamı

BORCU YAPAN BU BORCU FAİZİYLE ÖDESİN

“Ankaragücü’nün, 24 milyon TL vergi borcu var. Geçmiş dönem yönetimleri ödeme yapmadığından bu borç oluşmuş. Şimdi dava açıp, kimseyi ayırmadan, bu borçları yapanlara borcun rücu etmesi için yasal çalışma yapacağız. Yönetim olarak hangi cephede mücadele edeceğimizi şaşırdık. Sürekli borç ödüyoruz. Büyükşehir, tüm Ankara’nın belediyesi. Keçiörengücü, Bugsaş ve Ankaraspor’a nasıl yardım yapıyorsa, en azından yarısını da Ankaragücü’ne yapmalı. Bu yönetim bu güne kadar 4-5 trilyon harcadı. Harcamaya da devam eder ama bu kentin markası, bu kadar sahipsiz bu kadar desteksiz kalmamalı. 2 bin forma yaptırdık, kısa sürede tükendi. 20 bin tane daha yaptırsak eminim o da hemen biter. Çünkü bu kentte Ankaragücü’ne karşı müthiş bir ilgi ve sevgi var. Bu sevgiyi, Ankaralıyım diyen, karşılıksız bırakmamalı. Bu kulübe, bu takıma, bu gençlere sahip çıkmalı. Esnaf kardeşlerimiz ide bu işin içine sokmaya başladık. Bizim de plan ve projelerimiz var. Bundan sonrası için herkes, hesabını daha iyi yapsın.”

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ 19 MAYIS’DAN BAŞKA YERDE OYNAMAZ

“Ankaragücü olarak gelecek sezon 2. Ligde misafir olarak kalmayı ve kısa sürede önce PTT Birinci Lig ardından da Süper Lige yükselmeyi hedefliyoruz. Maçlarımızı nerede oynayacağımız ile ilgili sorular soruluyor. Ankaragücü takımı, 19 Mayıs Stadı’ndan başka bir yerde oynamaz. Bununla ilgili olarak Spor Genel Müdürümüz’den randevu talep ettik. Ne pahasına olursa olsun 19 Mayıs’ta kalacağız. Sezonluk kira bedeli çok yüksek değil. 150-200 bin TL veremeyecek kadar aciz değiliz. Biz en kısa sürede yeniden Süper Lige çıkmayı hedefliyoruz. İkinci ligde oynayacak olsak kimsenin desteğine ihtiyacımız olmaz.”

TEKNİK DİREKTÖR KARARI BU HAFTA VERİLECEK

Haberin Devamı

“Teknik Direktör konusunda 3-4 aday ile arkadaşlarımız görüşme halinde. Hayati Soydaş da bu isimlerden biri. Şu an için net bir şey yok. Bir hafta içinde teknik adam konusunu neticelendireceğimizi umuyorum. Kadro konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Sözleşmesi devam eden oyuncularımızın kulüpteki alacaklarını yatırıyoruz. Onlarla anlaşacağımıza inanıyorum. PTT Birinci ligden çıkan Torku Konyaspor’a son maçta kafa tutan, diğer maçlarda rakiplerine korku salan kadromuzun İkinci Lig için çok üst düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Türkiye genelinde bir seçme yaptık. A2 takımından da oyuncuları yukarı çıkaracağız.”
“Genel kurulla ilgili çalışmamız sürüyor. Yönetime heyecan verecek, ekonomik destek sağlayacak isimlere ihtiyaç var. Bugün birileri çıkıp, şu oyuncunun transferini ben üstleniyorum. Bu oyuncunun sözleşme bedelini ben karşılayacağım diyerek, net ifadeler kullanmalı. Bizim, boş vaatleri dinleyerek geçirecek zamanımız yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!