HalkKart’la 227 bin liralık indirim

Güncelleme Tarihi:

HalkKart’la 227 bin liralık indirim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 11:42

Yenimahalle Belediyesi, HalkKart’a benzer projeleri uygulayan CHP’li belediyeleri bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Yenimahalle Belediyesi VIP Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Başar Bal ve Muğla Büyükşehir, Çanakkale, Ataşehir, Bakırköy, Defne, Gaziemir, Karabağlar, Kartal, Mezitli, Odunpazarı, Seferihisar, Seyhan, Süleymanpaşa ile Şişli Belediyesi yetkilileri katıldı. Toplantıda aynı ya da benzer çerçevede uygulanan proje deneyimleri ve bu deneyimlerin ışığında konuya ilişkin sunumlar yapıldı. HalkKart Proje Grubu’nun koordinatörlüğünü üstlenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve belediye yetkilileri de YeniKart ve HalkKart’ı anlattı.

2 MİLYON LİRALIK ALIŞVERİŞ

Yenimahalle’de uygulanan HalkKart’ın ilk aşamada 50 bin kişiye dağıtımını amaçladıklarını ve şimdiye kadar da 48 bin kartın dağıtıldığını açıklayan Yaşar, “Amacımız Yenimahalle halkının ekonomisine katkıda bulunmak ve esnafa yarar sağlamak. Bu proje hem tüketicinin ve hem de satıcının yararına. Bu kart ile Yenimahalle’de hizmet eden kurumlarla vatandaşlar, ekonomik bir döngü yaratacak ve Yenimahalle’nin ekonomisi canlanacak” dedi.
Yenimahalle’de HalkKart ile yapılan alışveriş miktarının 2 milyon 271 bin 230 olduğunu vurgulayan Yaşar, alışverişler sonunda Yenimahallelilere toplamda 227 bin 123 TL indirim sağlandığını söyledi. İhtiyaç sahipleri için hayata geçirilen YeniKart’dan da bahseden Başkan Yaşar, “Bu kartın amacı insanlara kolilerle, kutularla rencide ederek değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yardım yapmaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!