Halı saha sözü seçim kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Halı saha sözü seçim kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

Muradiye Kanuni İlköğretim Okulu’nda yapılan okul temsilciliği seçimi milletvekili seçimlerini aratmadı. Aday öğrencilerin propaganda konuşmaları yaptığı, vaatlerde bulunduğu seçimleri okula halı saha yaptırma sözü veren ikinci sınıf öğrencisi kazandı.

MURADİYE Kanuni İlköğretim Okulu’nda okul temsilcisinin belirlenmesi için seçim yapıldı. Her dönemin kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için sekiz öğrenci kıyasıya yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencilere konuşmalar yaptı. Okulun bahçesinin ağaçlandırılması birçok aday öğrencinin yapacakları listesinde yer alırken, en farklı vaatleri ise ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Kahraman sundu.

Okulun bahçesine halı saha yaptıracağının sözünü veren Kahraman, her sınıfa da birer futbol topu hediye edeceğini söyledi. Seçilmesi durumunda her sınıfın kütüphanesine kitap hediye edeceğini belirten Kahraman, okul bahçesine küçük sınıflardaki öğrenciler için basketbol sahası yaptıracağını da anlattı. Kahraman seçilmesi durumunda hemen sözlerini yerine getirmek için çalışmaya başlayacağını da söyledi. Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı. Öğrenciler okulun beden eğitim salonuna giderek burada kurulan sandıklarda oylarını kullandılar.

Öğretmenlerin de eşlik ettiği seçimde kullanılan 190 oydan 53’ünü alan 2. sınıf öğrencisi Mehmet Kahraman okul temsilcisi oldu.

Okul Müdürü Serkan Gündoğmuş, yaptığı açıklamada, gerek birinci gerekse ikinci kademe öğrencilerin ders programlarında demokrasi eğitimiyle ilgili konuların olduğunu anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!