Haftaya gelecekti

Güncelleme Tarihi:

Haftaya gelecekti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 17:22

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa V. Koç’un (56) Ankara’da en çok sevdiği ve ziyaret ettiği yer Çengelhan’daki Rahmi Koç Müzesi’ydi. Yurt dışı seyahatlerinde aldığı bazı ilginç ürünleri müzeye bağışlayan Mustafa Koç, en son geçen hafta eşi Caroline Koç ile mini roller coaster göndermişti. Müze Müdürü Tunç Koyuncu, “Ankaralıların bu ilginç ve güzel parçaları görmesini isterdi” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Kanlıca’daki evinde, perşembe sabahı spor yaparken geçerdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un (56) cenazesi, yarın öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu’da toprağa verilecek. Ankara Hürriyet, Koç Ailesi’nin Ulus Çengelhan’daki Rahmi Koç Müzesi’ne giderek, Mustafa Koç’un müzeye olan sevgisini müze yetkililerinden dinledi. Ayrıca Mustafa Koç’un bağışta bulunduğu bazı parçaları fotoğrafladı. Rahmi Koç Müzesi’nin Müdürü Tunç Koyuncu, Mustafa Koç’un yurt dışı seyehatlerinde değişik parçaları alarak müzede sergilenmesi için babasına hediye ettiğini söyledi. Koç’un Ankara’ya her geldiğinde müzeye muhakkak uğradığını kaydeden Koyuncu, “Geçen hafta telefonla konuşmuştuk, Ankara’ya geleceğini ve müzeyi de ziyaret edeceğini söylemişti” dedi. 

Haberin Devamı

EN SON ROLLER COASTER

Mustafa Koç’un, eşi Caroline Koç ile birlikte babası Rahmi Koç’a hediye ettikleri ve sergilenmesi için müzeye bağışlanan mini roller coaster’ı da geçen hafta gönderdiğini kaydeden Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti:
“Yurt dışı seyehatlerinde ilginç ürünleri alır ve müzede sergilenmesi için babasına hediye ederdi. Ankaralıların da bu ilginç ve güzel parçaları görmesini isterdi. Dostumuzdu, patronluğun dışında bir de arkadaşlığımız vardı. Telefonla konuşmuştuk, ‘Birkaç gün kalacağım, müzeye de geleceğim’ demişti. Ömrü yetmedi.”

HAYIRSEVERLİK  BERATI’NI ALMIŞTI

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü de 9 Kasım 2015’de topluma, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi’ne uzun yıllardır sağladığı katkılar nedeniyle Koç Ailesi’ne ‘Üstün Hayırseverlik Beratı’ vermiş, Koç Ailesi adına ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç almıştı. Koç törende, “Koç ailesi ve Topluluğu olarak daima ülkemize değer katmayı esas alıyoruz. Bu güzel ülkede, bizlere düşen görev, en az ekonomik faaliyetlerimiz kadar, sosyal ve beşeri alanların gelişimine de katkı sağlamak. Ülkemizin insanlarına değer katmak” diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!