Hacıkadın Şehir Ormanı kente nefes aldıracak

Güncelleme Tarihi:

Hacıkadın Şehir Ormanı kente nefes aldıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2022 14:41

Keçiören’de 1 milyon 480 bin metrekare bir alana sahip olan ‘Hacıkadın Şehir Ormanı’, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından 25 yıllığına kiralandı.

Haberin Devamı

Orman, gerçekleştirilecek çalışmaların ardından günübirlik aktivitelerden mini hayvanat bahçesine, düğün salonlarından çadır ve karavan kampına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ormanın Kuzey Ankara girişinden günübirlik aktivitelere, Bağlum girişinden araçla ulaşım sağlanan aktivitelere ve Pursaklar girişinden ise düğün salonlarına ulaşım sağlanabilecek. Projede farklı konseptlerde üç düğün salonu olacak. Dağ konsepti ile orman manzarası eşliğinde bir restoran hizmet verecek.

PİKNİK ALANI KAPASİTESİ ARTIYOR

Şu anda 81 oturma alanına sahip olan piknik alanının kapasitesi çalışmaların ardından 250’ye çıkacak. Barbekü, çeşme ve piknik masası gibi kent donatılarına sahip orman içi piknik alanı oluşturulacak. Çocuklar için doğal malzemelerle tasarlanmış yaratıcı oyun alanları yapılacak. Şehir ormanında bulunan iki katlı yapı revize edilerek, doğa okulu ve sosyal eğitim merkezi hâline getirilecek. Alana, Ankara’nın beş beyazını oluşturan hayvanların bulunduğu mini bir hayvanat bahçesi de yapılacak. Ormanın doğal yapısı kullanılarak macera parkuru ve zipline imal edilecek.

Haberin Devamı

CAM TERAS VE YAMAÇ SALINCAĞI

Farklı zorluklarda tasarlanacak bir tırmanma duvarı da burada yer alacak. Ziyaretçilerin ata binip, binicilik eğitimi alabileceği manej alanı ve aynı lokasyonda bir cam teras ve yamaç salıncağı da projede planlandı. Alanda RC (Uzaktan Kumandalı) araba yarışları için parkur ve geri dönüştürülmüş malzemelerle bir paintball sahası yapılacak. Doğal patikalar ve açık alanlarda offroad, motocross parkurları yapılırken, yine doğal patikalar kullanılarak trekking parkurları ile oryantiring alanları da oluşturulacak. Bisiklet ve ATV parkurları ile ziyaretçilerin doğanın içerisinde hoş vakit geçirmeleri sağlanacak. Ormanda kısmen daha sessiz ve manzaraya hakim bir alan, çadır ve karavan kamp alanı olarak ayrılacak. Ayrıca, farklı noktalara yerleştirilecek seyir kuleleri ile orman manzarası ve yaban hayatının gözlenmesi sağlanacak.

BAKMADAN GEÇME!