Hacettepe’de otopark krizi

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe’de otopark krizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 02:16

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde hasta ve yakınlarının kullandığı açık otopark Büyükşehir Belediyesi’nce kapatıldı. Park yeri bulamayan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, Büyükşehir yetkilileri, “Otoparkın ruhsatı olmadığı için kapatıldı. İşletmesini artık ANFA yapacak” dedi.

Haberin Devamı

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak kullanım hakkının Hacettepe Üniversitesi’ne devredildiği, Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü’ndeki 5 numaralı açık otopark Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldı.
Ankara Hürriyet’e konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Hacettepe’ye verilen alanın ruhsatsız bir şekilde otopark olarak işletilmesi nedeniyle kapatıldığını açıkladı.
Günde binlerce hasta ve hasta yakınının ziyaret ettiği Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ndeki otoparkın 5 gündür kapalı olması nedeniyle vatandaşlar, araçlarını park edecek yer bulamamaktan yakındı. Tedavi için şehir dışından Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi’ne gelen vatandaşlar, “Aracımızı park edeceğimiz bir yer yok. Ruhsat bahanesiyle hastalar mağdur ediliyor. Hastane otoparkı ruhsatı yok diye 5 gün boyunca kapatılmamalı” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

OTOPARKI ANFA İŞLETECEK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, otoparkın kapatıldığını doğrulayarak, “Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak kullanım hakkı Hacettepe Üniversitesi’ne devredilen alanın ruhsatsız bir şekilde otopark olarak işletildiği belirlendi. Hacettepe Üniversitesi’yle yapılan görüşmelerin ardından otopark kapatıldı. Otopark, önümüzdeki günlerde açılacak ve işletmesi, Büyükşehir Belediyesi firmalarından ANFA tarafından yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!