Haber oldu engel kalktı

Güncelleme Tarihi:

Haber oldu engel kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 16:30

Hürriyet Ankara’nın, “Yıl oldu 2018, otobüsler rampasız” manşetiyle dikkat çektiği Etlik-Bakanlık-Balgat hattında çalışan 06 SM 716 plakalı özel halk otobüsün (ÖHO) engelli rampasındaki arıza giderildi.

Haberin Devamı

Önceki gün tekerlekli sandalye kullanan bir Ali Gündoğdu’nun, engelli rampası çalışmayan otobüse vatandaşların yardımıyla binebilmesini Hürriyet Ankara’nın gündeme getirmesinin ardından ÖHO Esnaf Odası harekete geçti. Otobüs servise çekilerek engelli rampası tamir edildi ve tekrar sefere çıktı. Ayrıca araç, EGO Komisyonu’na sevk edildi. Konuyla ilgili odanın resmi Twitter hesabı ‘AnkaraOho’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Teknik arıza nedeniyle rampası açılmadığı için engelli yolcumuzun sandalyesi kaldırılarak bindirilen araç, servisten çekilerek rampa arızası giderilmiş ve engelli yolcularımızın hizmetine sunulmuştur. Araç ayrıca ceza komisyonuna sevk edilmiştir. Tekerlekli sandalye kullanan engelli Ali Gündoğdu, Gülhane Caddesi’ndeki 20986 numaralı duraktan Ulus’a gidebilmek için binmek istediği ÖHO otobüsünün engelli rampası çalışmayınca yardımına yolcular ile şoför ve muavin koşmuştu.

BAKMADAN GEÇME!